ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Κάηκαν 7.950 στρέμματα στην Ηλεία – Η ανάλυση του Copernicus για την καταστροφή

Κάηκαν 7.950 στρέμματα στην Ηλεία – Η ανάλυση του Copernicus για την καταστροφή
Πυρκαγιά στην Ηλεία (ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ / ILIALIVE.GR / EUROKINISSI)
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Την καταστροφή που υπέστησαν εκτάσεις στην Ηλεία από την φωτιά που ξέσπασε την Παρασκευή 8 Αυγούστου, αποτυπώνει δορυφορική λήψη της υπηρεσίας Copernicus.

Η πληγείσα έκταση από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην Αρχαία Ολυμπία, ανέρχεται σε 7.950 στρέμματα, σύμφωνα με δορυφορική λήψη που πραγματοποιήθηκε χθες, Σάββατο 9 Αυγούστου, στις 12:49, από την υπηρεσία Copernicus.

Χάρτης με την πληγείσα έκταση

Αναλυτικά, όπως φαίνεται και στον παρακάτω πίνακα, οι εκτάσεις που κάηκαν είναι 3.610 στρέμματα αγροτικές – χορτολιβαδικές, 1.960 στρέμματα καλλιέργειες και 2.380 δασικές εκτάσεις.

Οι εκτάσεις που κάηκαν

Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά ξεκίνησε από την περιοχή Χελιδόνι και επεκτάθηκε, λόγω των ισχυρών ανέμων σε αγροτοδασική έκταση, και κατευθύνθηκε προς γειτονικές κοινότητες.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου