Υπόθεση Μαζωνάκη: Η γιατρός δεν τρώει τις σαλάτες, ζήτησε μέχρι και delivery στη φυλακή – Τι αδιανόητο της έδωσε η κόρη της

Νέες πληροφορίες έρχονται στο φως για την καθημερινότητα του ζευγαριού των γιατρών που κρατείται στο πλαίσιο της υπόθεσης του θανάτου του Γιώργου Μαζωνάκη. Σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν στην εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη, μία ημέρα πριν από τη δίωρη συνάντηση του ζευγαριού στον Κορυδαλλό, η κόρη τους φέρεται να επισκέφθηκε χωριστά τους γονείς της. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα πράγματα που παρέδωσε στη μητέρα της, μεταξύ των οποίων οικολογική και αντιαλλεργική βαφή μαλλιών, ενώ η κρατούμενη γιατρός φέρεται να έχει ζητήσει συγκεκριμένα προϊόντα προσωπικής περιποίησης και φακούς επαφής. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, δρομολογούνται νομικές κινήσεις για αίτημα αποφυλάκισης του συζύγου της ακόμη και με ηλεκτρονική επιτήρηση.
Η επίσκεψη της κόρης και όσα ζήτησε η κρατούμενη γιατρός
Η επίσκεψη της κόρης φέρεται να πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, μία ημέρα πριν από το τετ α τετ των δύο γιατρών. Όπως ειπώθηκε στην εκπομπή, συναντήθηκε με καθέναν από τους γονείς της ξεχωριστά και παρέμεινε μαζί τους για αρκετή ώρα. Ιδιαίτερη συζήτηση προκάλεσε η πληροφορία για όσα μετέφερε στη μητέρα της. «Πήγε την Παρασκευή και μάλιστα να πω ότι της πήγε την Βαφή», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στον αέρα. Αμέσως μετά διευκρινίστηκε: «Την οικολογική Βαφή». Και στη συνέχεια: «Αντιαλλεργική».
Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες της εκπομπής, η γιατρός έχει ζητήσει επιπλέον σαμπουάν, μαλακτική κρέμα και αφρόλουτρο με χαμηλό pH. Η αιτιολογία που μεταφέρθηκε στο ρεπορτάζ είναι ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιεί οποιοδήποτε προϊόν στο δέρμα και στα μαλλιά της. Παράλληλα, φέρεται να ζήτησε και φακούς επαφής, με το αίτημα να γίνεται δεκτό. Η συζήτηση στο πλατό επεκτάθηκε και στις διατροφικές της συνήθειες μέσα στις φυλακές. Σύμφωνα με όσα υποστηρίχθηκαν, η κρατούμενη γιατρός αρνείται να καταναλώσει τις σαλάτες που της προσφέρονται, καθώς φέρεται να υποστηρίζει ότι προτιμά βιολογικά προϊόντα και εκφράζει ανησυχίες για την ύπαρξη φυτοφαρμάκων.
Το ρεπορτάζ υποστήριξε ακόμη ότι έχει παροτρύνει και άλλες κρατούμενες να μην καταναλώνουν τις συγκεκριμένες σαλάτες. Μάλιστα, φέρεται να ρώτησε εάν υπάρχει δυνατότητα να παραγγέλνει φαγητό μέσω delivery. Όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή, οι αρμόδιοι της εξήγησαν ότι κάτι τέτοιο δεν επιτρέπεται στο σωφρονιστικό κατάστημα. Στη συζήτηση διευκρινίστηκε ότι οι περιορισμοί στην εισαγωγή φαγητού από εξωτερικές πηγές συνδέονται και με λόγους ασφαλείας. Παράλληλα, επισημάνθηκε ότι ενδεχόμενες αλλεργίες ή ιδιαίτερες διατροφικές ανάγκες ενός κρατουμένου αποτελούν διαφορετικό ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπίζεται στο πλαίσιο των προβλεπόμενων διαδικασιών.
Οι πληροφορίες για την επίσκεψη της κόρης ήρθαν παράλληλα με νέες λεπτομέρειες για τη συνάντηση των δύο γιατρών το απόγευμα του Σαββάτου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η γυναίκα μεταφέρθηκε με συνοδεία από τις γυναικείες στις ανδρικές φυλακές Κορυδαλλού, όπου πραγματοποιήθηκε η συνάντηση σε χώρο ελεύθερου επισκεπτηρίου. Οι δύο τους έμειναν μαζί περίπου δύο ώρες. Σε αντίθεση με πληροφορίες που παρουσίαζαν το ζευγάρι σε πλήρη ρήξη, στη συγκεκριμένη εκπομπή αναφέρθηκε ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε σχετικά ήρεμο κλίμα. «Ξέρω ότι ήταν καλές οι σχέσεις τους, δηλαδή ήταν σε ήρεμο κλίμα η συνάντησή τους», ειπώθηκε χαρακτηριστικά.
Ωστόσο, η ίδια πηγή σημείωσε ότι το ενδιαφέρον δεν εμφανίστηκε να είναι το ίδιο και από τις δύο πλευρές. Σύμφωνα με την περιγραφή, η γυναίκα έδειχνε μεγαλύτερη διάθεση προσέγγισης του συζύγου της, ενώ από εκείνον υπήρχε μεγαλύτερη απόσταση. «Από εκείνον υπήρχε μια παγωμάρα κατά τη διάρκεια της συνάντησης», αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ. Η συμπεριφορά αυτή συνδέθηκε από τους συμμετέχοντες στην εκπομπή με τη θέση που φέρεται να κρατά ο γιατρός απέναντι στην υπόθεση και με την προσπάθειά του να διαχωρίσει τη δική του ευθύνη. Αυτό, ωστόσο, αποτελεί ερμηνεία που παρουσιάστηκε τηλεοπτικά και όχι δικαστικό συμπέρασμα.
Διαβάστε επίσης
Σημαντικότερο για την εξέλιξη της υπόθεσης είναι το νομικό σκέλος. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδόθηκαν, ο συνήγορος του ζευγαριού προετοιμάζει τα επόμενα βήματα και εξετάζεται αίτημα αποφυλάκισης για τον γιατρό με περιοριστικούς όρους, ακόμη και με τη χρήση ηλεκτρονικής επιτήρησης, του γνωστού «βραχιολιού». Παράλληλα, έγινε λόγος για το ενδεχόμενο οι δύο κατηγορούμενοι να κληθούν εκ νέου από την ανακρίτρια για συμπληρωματική απολογία. Το ενδεχόμενο αυτό συνδέθηκε στο ρεπορτάζ με τις νεότερες καταθέσεις, μεταξύ των οποίων εκείνη της νοσηλεύτριας, αλλά και με άλλους μάρτυρες που αναμένεται να κληθούν. Δεν παρουσιάστηκε, πάντως, ως δεδομένο ότι θα υπάρξει νέα κλήση ούτε ότι ένα αίτημα αποφυλάκισης θα γίνει δεκτό. Οι σχετικές αποφάσεις ανήκουν στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές.






0 ΣΧΟΛΙΑ