Η στιγμή που πυροβολούν τον 20χρονο στο Άργος: Βίντεο ντοκουμέντο – Ακούγονται 21 πυροβολισμοί, τι φώναζαν οι αστυνομικοί

Η υπόθεση της αιματηρής καταδίωξης που έλαβε χώρα το βράδυ της 7ης Ιουλίου στο Άργος έχει νέες αποκαλύψεις, με το μέλλον του 20χρονου που πυροβολήθηκε από αστυνομικούς να κρίνεται πλέον από την ιατρική επιστήμη. Σύμφωνα με τις τελευταίες ενημερώσεις, η κατάσταση της υγείας του νεαρού κρίνεται εξαιρετικά κρίσιμη και μη αναστρέψιμη, καθώς έχει υποστεί βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Η δικηγόρος της οικογένειας, Μαρία Σφέτσου, προέβη σε συγκλονιστικές αποκαλύψεις, επικαλούμενη το ιατρικό πιστοποιητικό που περιήλθε στα χέρια της, σύμφωνα με το οποίο το τραύμα που έφερε ο 20χρονος από τη σφαίρα στο κεφάλι είναι μοιραίο για τη μετέπειτα ποιότητα ζωής του.
Στο πλαίσιο των εξετάσεων που πραγματοποιήθηκαν στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται, η μαγνητική τομογραφία αποκάλυψε ότι η σφαίρα έχει προκαλέσει κάταγμα στο ινιακό οστό, στη βάση του κρανίου, και παραμένει εγκλωβισμένη στο δεξί ημισφαίριο του εγκεφάλου. Η ιατρική ομάδα που ανέλαβε τη φροντίδα του έκρινε ότι η χειρουργική αφαίρεση του βλήματος ήταν ανέφικτη, λόγω της αιμοστατικής κατάστασης του ασθενούς, η οποία θα καθιστούσε μια τέτοια επέμβαση ιδιαίτερα ριψοκίνδυνη.
Το βίντεο ντοκουμέντο από το Άργος όπως αποκάλυψε η εκπομπή Εξελίξεις Τώρα
Η δικηγόρος διευκρίνισε ότι, παρά τις αρχικές πληροφορίες που είχε λάβει η μητέρα του για πολλαπλά τραύματα στο κεφάλι, η ιατρική διάγνωση επιβεβαιώνει την ύπαρξη μιας μοιραίας σφαίρας που προκάλεσε τη μη αναστρέψιμη βλάβη, ενώ οι γιατροί προετοιμάζονται για τις απαραίτητες διαδικασίες διαπίστωσης εγκεφαλικού θανάτου. Στην καλύτερη των περιπτώσεων, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, ο νεαρός ενδέχεται να επιβιώσει έχοντας υποστεί ολοκληρωτική απώλεια συνειδητότητας.
Το ζήτημα της καταδίωξης αποκτά νέες προεκτάσεις καθώς η οικογένεια του νεαρού υποστηρίζει ότι η αντίδρασή του, όταν οι αστυνομικοί του έδωσαν σήμα να σταματήσει, δεν υποκινούνταν από πρόθεση βίαιης διαφυγής ή επίθεσης, αλλά από έναν βαθύ φόβο και πανικό. Η υπεράσπιση επισημαίνει ότι ο 20χρονος αντιμετώπιζε νοητική αναπηρία σε ποσοστό 89%, γεγονός που είναι επίσημα πιστοποιημένο από το ΚΕΠΑ.
Διαβάστε επίσης
Σύμφωνα με τα λεγόμενα της οικογένειας, ο νεαρός είχε στο παρελθόν βιώσει μια τραυματική εμπειρία κατά τη διάρκεια αστυνομικής κράτησης, ενώ την επίμαχη ημέρα δεν διέθετε δίπλωμα οδήγησης, γεγονός που πιθανόν να τον ώθησε σε φυγή. Τα στοιχεία αυτά πρόκειται να ενσωματωθούν στη δικογραφία, σε συνδυασμό με το νέο οπτικό υλικό που έρχεται στο φως. Το εν λόγω βίντεο-ντοκουμέντο δημιουργεί νέα ερωτήματα σχετικά με τις συνθήκες της συμπλοκής, καθώς αναδεικνύει μια απόκλιση μεταξύ των πυροβολισμών που ακούστηκαν –που εκτιμώνται σε 21– και των καλύκων που εντοπίστηκαν στο πεδίο, που ανέρχονται σε 13. Όλα αυτά τα κρίσιμα ευρήματα θα αξιολογηθούν προσεκτικά από τις δικαστικές αρχές, τη βαλλιστική υπηρεσία και τους ιατροδικαστές, προκειμένου να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση που έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία του Άργους και ολόκληρη τη χώρα.


![Marfin: Τι δηλώνει η δικηγόρος των συλληφθέντων για τα στοιχεία της δικογραφίας – «Είμαστε οικογένεια ήσυχη» λένε συγγενείς [βίντεο]](https://www.athensmagazine.gr/wp-content/uploads/2026/07/marfin-silliipseis.jpg)



0 ΣΧΟΛΙΑ