Η ΕΜΥ αναβαθμίζει σε πορτοκαλί το έκτακτο δελτίο κακοκαιρίας – Πού θα χτυπήσουν οι ισχυρές καταιγίδες

Ο καιρός αναμένεται να επιδεινωθεί τις επόμενες ώρες, καθώς η ΕΜΥ ενημερώνει ότι από το απόγευμα της Δευτέρας και έως την Τετάρτη θα σημειωθούν έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες στο Ιόνιο, την Ήπειρο και την Αιτωλοακαρνανία, επιβεβαιώνοντας τις προγνώσεις Μαρουσάκη και Αρναούτογλου.
Η πρόγνωση της ΕΜΥ
Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού, με αριθμό α.α. 20, που εκδόθηκε τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2025, επικαιροποιεί την κατάσταση και προειδοποιεί για την επικείμενη κακοκαιρία.
Πιο συγκεκριμένα κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:
- Την Τρίτη (18-11-25) στο βόρειο Ιόνιο (κυρίως περιοχή Κέρκυρας, Παξών) και την Ήπειρο.
- Την Τετάρτη (19-11-25) στο βόρειο Ιόνιο (κυρίως περιοχή Κέρκυρας, Παξών), την Ήπειρο και στα δυτικά και βόρεια τμήματα της Αιτωλοακαρνανίας.
Η πρόγνωση Μαρουσάκη
Βαρυχειμωνιά βρίσκεται προ των πυλών και μάλιστα τα χιόνια αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους ακόμη και στις μεγάλες πόλεις, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.
Με ανάρτησή του στο Facebook, ο γνωστός μετεωρολόγος προβλέπει ότι μεγάλο τμήμα της Ευρώπης θα επηρεαστεί από χιονοπτώσεις τις επόμενες ημέρες, ενώ όσον αφορά στην Ελλάδα τα χιόνια θα επισκεφθούν τη χώρα μας λίγο αργότερα. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, στην Ελλάδα τα χιόνια θα πέσουν το τρίτο δεκαήμερο του μήνα, αρχικά στα βουνά και στη συνέχεια -ενδεχομένως- και σε χαμηλότερα υψόμετρα.
Η ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη:
«Βαρυχειμωνιά τις επόμενες ημέρες σε μεγάλο τμήμα της Γηραιάς Ηπείρου όπου θα δούμε τα χιόνια να επισκέπτονται ακόμη και μεγάλες πόλεις, στον αντίποδα προς την ανατολική λεκάνη της Μεσογείου το Φθινόπωρο κυριαρχεί αναμένοντας και εμείς τις χειμωνιάτικες εξάρσεις μέσα στο τρίτο δεκαήμερο του μήνα με τα χιόνια να κάνουν την εμφάνιση τους αρχικά στα βουνά και σταδιακά ίσως και χαμηλότερα».






0 ΣΧΟΛΙΑ