ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Φθιώτιδα: 57χρονος πυροβολούσε τις λάμπες του χωριού μέσα στη νύχτα ενώ διασκέδαζε

Φθιώτιδα: 57χρονος πυροβολούσε τις λάμπες του χωριού μέσα στη νύχτα ενώ διασκέδαζε
Συναγερμός στην Φθιώτιδα
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Μεγάλη αναστάτωση και έντονος προβληματισμός επικράτησε αργά το βράδυ της Δευτέρας, 17 Αυγούστου 2026, στο κατά τα άλλα ήσυχο χωριό της Παλαιάς Γιαννιτσού του Δήμου Μακρακώμης, στη δυτική Φθιώτιδα. Οι κάτοικοι της περιοχής πετάχτηκαν έντρομοι στο πόδι μεταμεσονύκτιες ώρες εξαιτίας διαδοχικών πυροβολισμών που ακούστηκαν σε πολύ κοντινή απόσταση από την κεντρική πλατεία, διαταράσσοντας πλήρως την ηρεμία της νύχτας.

Διαδοχικοί πυροβολισμοί και καταστροφές στην πλατεία

Η πρώτη σειρά πυροβολισμών σημειώθηκε γύρω στις 10:30 το βράδυ, προκαλώντας την άμεση ανησυχία όσων βρισκόταν εκείνη την ώρα έξω. Ωστόσο, το περιστατικό δεν σταμάτησε εκεί, καθώς περίπου μία με μιάμιση ώρα μετά τα μεσάνυχτα ακούστηκαν εκ νέου πυροβολισμοί. Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας, Γιάννης Δεληγιάννης, κινητοποιήθηκε αμέσως για να εξακριβώσει τι ακριβώς συνέβαινε. Φτάνοντας στο σημείο, εντόπισε έναν 57χρονο άνδρα, ο οποίος δεν είναι μόνιμος κάτοικος του χωριού, καθώς και σπασμένες λάμπες του δημοτικού φωτισμού.

Διαδοχικοί πυροβολισμοί και καταστροφές στην πλατεία

Η άρνηση συμμόρφωσης και η φυγή του δράστη

Σύμφωνα με το αναλυτικό ρεπορτάζ του LamiaReport, ο 57χρονος φέρεται να διασκέδαζε επικίνδυνα, πυροβολώντας στον αέρα αλλά και στοχεύοντας απευθείας τις λάμπες των φωτιστικών σωμάτων της πλατείας. Όταν ο κοινοτάρχης του έκανε αυστηρές συστάσεις να σταματήσει αυτή την παράνομη συμπεριφορά, ο δράστης αρνήθηκε κατηγορηματικά να συμμορφωθεί. Παράλληλα, οι αναστατωμένοι κάτοικοι της περιοχής είχαν ήδη ειδοποιήσει τις αστυνομικές αρχές για το συμβάν.

Στο σημείο έσπευσαν μετά από λίγη ώρα δυνάμεις της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ), καθώς και αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Σπερχειάδας. Ωστόσο, μέχρι την άφιξη των αστυνομικών δυνάμεων, ο 57χρονος είχε εκμεταλλευτεί το σκότος και είχε καταφέρει να απομακρυνθεί από την περιοχή, διαφεύγοντας τη σύλληψη.

O 57χρονος είχε εκμεταλλευτεί το σκότος και είχε καταφέρει να απομακρυνθεί από την περιοχή

Σύλληψη, έρευνα στο σπίτι και κατάσχεση ευρημάτων

Οι αστυνομικοί του Α.Τ. Σπερχειάδας δεν εγκατέλειψαν τις έρευνες και επανήλθαν στο χωριό τις πρώτες πρωινές ώρες. Με συντονισμένες ενέργειες κατάφεραν να εντοπίσουν τον 57χρονο, στον οποίο πέρασαν χειροπέδες με τις κατηγορίες των άσκοπων πυροβολισμών και της πρόκλησης φθορών σε δημόσια περιουσία.

Στη συνέχεια, ακολούθησε νομότυπη έρευνα στην κατοικία του συλληφθέντος, παρουσία δικαστικού λειτουργού. Κατά τη διάρκεια των ελέγχων, οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν και να κατασχέσουν ένα πιστόλι, σημαντικό αριθμό σφαιρών, καθώς και ποσότητα ναρκωτικών ουσιών.

Στη δικαιοσύνη ο 57χρονος

Σε βάρος του 57χρονου σχηματίστηκε βαριά ποινική δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και ναρκωτικών, καθώς και για φθορά ξένης ιδιοκτησίας. Με τη δικογραφία αυτή, ο συλληφθείς οδηγείται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας για να λογοδοτήσει για τις έκνομες πράξεις του.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου