Έσπασε την σιωπή της η 68χρονη στον Μαραθώνα: «Ήθελα την σύνταξη γιατί δεν είχα άλλη δουλειά» – Σοκ η συνέντευξη

Νέες εξελίξεις καταγράφονται στην υπόθεση της ηλικιωμένης στον Μαραθώνα, τα οστά της οποίας εντοπίστηκαν σε αποθηκευτικό χώρο στο υπόγειο της οικογενειακής κατοικίας. Η κόρη και ο εγγονός της γυναίκας προσήχθησαν από την αστυνομία και εξετάζονται για την υπόθεση που έχει προκαλέσει αναστάτωση στην τοπική κοινωνία.
Τα οστά βρέθηκαν μέσα στην αποθήκη του σπιτιού, τυλιγμένα με σεντόνι και μουσαμάδες, βάζοντας τέλος στις έρευνες που είχαν προηγηθεί για τον εντοπισμό τους σε διαφορετικά σημεία.Μετά την ανακάλυψη, στο σπίτι μετέβη ο αρμόδιος εισαγγελέας, ενώ κλήθηκαν ιατροδικαστής και δικαστικός ανθρωπολόγος. Βασικός στόχος της επιστημονικής εξέτασης είναι να επιβεβαιωθεί εάν τα οστά που βρέθηκαν ανήκουν πράγματι στην ηλικιωμένη, η οποία σήμερα θα ήταν 90 ετών.
Η 68χρονη κόρη της γυναίκας υποστηρίζει ότι η μητέρα της πέθανε πριν από περίπου μία δεκαετία από παθολογικά αίτια, επισημαίνοντας ότι βρισκόταν ήδη σε προχωρημένη ηλικία.Διαφορετικά στοιχεία έχει θέσει υπόψη της αστυνομίας η εγγονή της ηλικιωμένης, η καταγγελία της οποίας αποτέλεσε την αφετηρία για τη διερεύνηση της υπόθεσης. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει, η μητέρα της και ο αδελφός της είχαν θάψει τη γιαγιά της.
Μαραθώνας: Τι δήλωσε η ίδια η 68χρονη;
Σε δηλώσεις που παρουσιάστηκαν στο Live News, ο γιος της 68χρονης ανέφερε από την πλευρά του ότι βρισκόταν στα Τρίκαλα και ότι δεν έμενε μαζί με τη μητέρα του. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια συνομιλίας δημοσιογράφου με την 68χρονη, εκείνη ρωτήθηκε δύο φορές εάν είχε καταθέσει πως είχε θάψει τη μητέρα της και απάντησε καταφατικά. Ακόμη και όταν η δημοσιογράφος επισήμανε ότι τα οστά τελικά βρέθηκαν στο υπόγειο και όχι σε σημείο ταφής που είχε υποδείξει, η 68χρονη επέμεινε στην ίδια εκδοχή.
Τα οστά της γυναίκας, που εκτιμάται ότι είχε πεθάνει πριν από περίπου δέκα χρόνια, τοποθετήθηκαν σε σακούλα και μεταφέρθηκαν σε ειδικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας για περαιτέρω εξέταση.
Η καταγγελία που άνοιξε την υπόθεση και το ερώτημα για τον θάνατο
Η έρευνα άρχισε περίπου δύο εβδομάδες νωρίτερα, όταν η εγγονή της ηλικιωμένης, η οποία διαμένει μόνιμα στη Γαλλία, επικοινώνησε με την αστυνομία και κατήγγειλε ότι δεν είχε καμία επαφή με τη γιαγιά της εδώ και περίπου δέκα χρόνια.
Στην καταγγελία της ανέφερε επίσης ότι η ηλικιωμένη κατοικούσε στον Μαραθώνα μαζί με την κόρη και τον εγγονό της, ο οποίος, σύμφωνα με τις πληροφορίες που περιλαμβάνονται στο αρχικό ρεπορτάζ, αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.
Οι αστυνομικοί ξεκίνησαν άμεσα να ελέγχουν τα διαθέσιμα στοιχεία και αναζήτησαν το όνομα της γυναίκας στη βάση δεδομένων του ΕΦΚΑ. Εκεί διαπίστωσαν ότι ο θάνατός της δεν είχε δηλωθεί ποτέ επίσημα, γεγονός που οδήγησε στην έναρξη της έρευνας για το τι πραγματικά είχε συμβεί.
Διαβάστε επίσης
Κατά τη διάρκεια της διερεύνησης, η 68χρονη κόρη φέρεται να ομολόγησε ότι η μητέρα της είχε πεθάνει και ότι είχε ταφεί στην αυλή του σπιτιού. Παράλληλα, φέρεται να εξήγησε πως ο λόγος για τον οποίο δεν δηλώθηκε ο θάνατος ήταν η επιθυμία της να συνεχίσει να εισπράττει τη σύνταξη.
Η ανακάλυψη των οστών στο υπόγειο, ωστόσο, δημιουργεί πλέον νέα δεδομένα σε σχέση με τις προηγούμενες περιγραφές της 68χρονης. Κρίσιμο ζητούμενο για την αστυνομική και ιατροδικαστική έρευνα είναι πλέον να εξακριβωθεί η αιτία θανάτου της ηλικιωμένης. Οι ειδικοί καλούνται να διαπιστώσουν εάν η γυναίκα πέθανε πράγματι από παθολογικά αίτια, όπως υποστηρίζει η κόρη της, ή εάν υπήρξε εγκληματική ενέργεια, ενδεχόμενο που εξακολουθεί να παραμένει ανοιχτό.






0 ΣΧΟΛΙΑ