Επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα: Ουρές χιλιομέτρων σε Ελευσίνα και Ισθμό – Πού καταγράφονται οι μεγαλύτερες καθυστερήσεις

Κορυφώνεται η επιστροφή των ταξιδιωτών του Πάσχα προς την Αττική, με την κυκλοφορία στις εθνικές οδούς να παρουσιάζει συνεχή άνοδο από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας. Τα εντονότερα κυκλοφοριακά προβλήματα εντοπίζονται στην Εθνική Οδό Κορίνθου-Αθηνών, όπου παρατηρούνται μεγάλες αναμονές και ουρές οχημάτων στα διόδια του Ισθμού και της Ελευσίνας.
Ξεκίνησε η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα
Συγκεκριμένα, στην Ελευσίνα οι οδηγοί αναγκάζονται να κινούνται με πολύ χαμηλές ταχύτητες λόγω της συσσώρευσης των αυτοκινήτων, ενώ η ροή μετά το σημείο των διοδίων φαίνεται, προς το παρόν, πιο ομαλή. Αντίστοιχη είναι η κατάσταση και στον Ισθμό, ενώ αυξημένη κίνηση άρχισε να καταγράφεται από το μεσημέρι και στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας.
Όσοι επιστρέφουν από την Αθηνών-Λαμίας συναντούν δυσκολίες στο ύψος της Υλίκης και στη συνέχεια στο ύψος του Αυλώνα καθώς και στα διόδια Αφιδνών, όπου παρατηρούνται μικρές ουρές.
Στην Τριπόλεως-Κορίνθου οι οδηγοί δυσκολεύονται στο ύψος της Νεμέας, πριν από τα διόδια Σπαθοβουνίου. Αν και ένα μέρος των εκδρομέων επέλεξε να επιστρέψει την Κυριακή του Πάσχα, το κύμα της μαζικής επανόδου προβλέπεται να ενταθεί περαιτέρω τις απογευματινές ώρες, καθιστώντας απαραίτητη την υπομονή των οδηγών.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, από τις 06:00 το πρωί της Κυριακής του Πάσχα έως την ίδια ώρα τη Δευτέρα, περίπου 33.000 οχήματα πέρασαν από τα διόδια Ελευσίνας επιστρέφοντας από την Κόρινθο, ενώ πάνω από 28.000 οχήματα κινήθηκαν μέσω των διοδίων Αφιδνών από τη Λαμία προς την Αθήνα. Η ροή αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω όσο πλησιάζουμε προς το απόγευμα.
Διαβάστε επίσης
Σταδιακή αύξηση στην κίνηση στα ΚΤΕΛ Κηφισού
Όσο περνούν οι ώρες αναμένεται η κίνηση να γίνει εντονότερη. Στα ΚΤΕΛ Κηφισού η εικόνα είναι διττή, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχουν αφιχθεί αρκετά λεωφορεία, με όσα έχουν επιστρέψει να είναι από τη Μεσσηνία. Το σκηνικό αυτό αναμένεται να αλλάξει μετά τις μεσημβρινές ώρες, καθώς όλο και περισσότεροι εκδρομείς αναμένεται να πάρουν τον δρόμο της επιστροφής.
Ιδιαίτερα αυξημένη είναι η κίνηση και στα λιμάνια της Αττικής. Στον Πειραιά έχουν προγραμματιστεί για σήμερα 14 δρομολόγια πλοίων, 22 δρομολόγια προς τον Αργοσαρωνικό και 12 ταχύπλοα, εξυπηρετώντας μεγάλο όγκο επιβατών που επιστρέφουν από τα νησιά.
Στη Ραφήνα αναμένονται 15 αφίξεις πλοίων, εκ των οποίων τα 4 προέρχονται από το Μαρμάρι, ενώ στο Λαύριο έχουν προγραμματιστεί 8 δρομολόγια. Το σκηνικό της μαζικής επιστροφής αναμένεται να κορυφωθεί τις απογευματινές ώρες.
Δείτε live την εικόνα της κίνησης εδώ.






0 ΣΧΟΛΙΑ