ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Επεισοδιακή αστυνομική επιχείρηση: Πετούσαν λύματα στη θάλασσα στο Αγκίστρι – Δείτε βίντεο

Στο πλαίσιο του αυτοφώρου συνελήφθησαν ένας 61χρονος και ένας 45χρονος στο Αγκίστρι, καθώς εντοπίστηκαν να αδειάζουν δεξαμενή αντλιοστασίου σε αυλάκι.
Στο πλαίσιο του αυτοφώρου συνελήφθησαν ένας 61χρονος και ένας 45χρονος στο Αγκίστρι, καθώς εντοπίστηκαν να αδειάζουν δεξαμενή αντλιοστασίου σε αυλάκι.
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Μια εξαιρετικά σοβαρή υπόθεση που αφορά την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και τη διατήρηση της δημόσιας υγείας ήρθε στο φως της δημοσιότητας, προκαλώντας την άμεση και αποτελεσματική παρέμβαση των αστυνομικών στο Αγκίστρι. Το επεισόδιο, το οποίο συνδέεται άμεσα με την παράνομη διαχείριση και διοχέτευση υγρών αποβλήτων, οδήγησε στη σύλληψη δύο προσώπων που κατηγορούνται πλέον με βάση την αυστηρή περιβαλλοντική νομοθεσία της χώρας.

Η γρήγορη αντίδραση των στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας απέτρεψε την περαιτέρω υποβάθμιση του οικοσυστήματος της περιοχής, το οποίο επιβαρύνθηκε από τις ανεύθυνες ενέργειες των εμπλεκομένων.

Συναγερμός σήμανε στις αρχές μετά την αποκάλυψη παράνομης διοχέτευσης πράσινων λυμάτων σε θαλάσσια περιοχή, γεγονός που οδήγησε σε δύο συλλήψεις στο Αγκίστρι.
Συναγερμός σήμανε στις αρχές μετά την αποκάλυψη παράνομης διοχέτευσης πράσινων λυμάτων σε θαλάσσια περιοχή, γεγονός που οδήγησε σε δύο συλλήψεις στο Αγκίστρι.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία και τις ανακοινώσεις που εξέδωσε η ΕΛΑΣ, οι δύο συλληφθέντες είναι ένας εξηνταένας ετών ημεδαπός και ένας σαρανταπέντε ετών αλλοδαπός υπήκοος. Οι δύο άνδρες εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς κατά τη διάρκεια των πρωινών ωρών της 2ας Ιουνίου του 2026, την ώρα που βρίσκονταν και εργάζονταν σε έναν χώρο εργοταξίου. Κατά τη διάρκεια του αιφνιδιαστικού και σχολαστικού ελέγχου που πραγματοποίησαν οι αρχές στον συγκεκριμένο χώρο, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν με έκπληξη ότι είχε στηθεί ένας ολόκληρος μηχανισμός παράνομης αποχέτευσης.

Πιο συγκεκριμένα, οι κατηγορούμενοι είχαν τοποθετήσει μια ειδική αντλία εξαγωγής μέσα σε μια μεγάλη δεξαμενή ενός τοπικού αντλιοστασίου. Μέσω αυτού του μηχανικού συστήματος, διοχέτευαν με συστηματικό τρόπο ένα άγνωστο υγρό, το οποίο είχε έντονο πράσινο χρώμα, απευθείας σε ένα παρακείμενο ανοιχτό αυλάκι.

Το πιο ανησυχητικό στοιχείο της όλης υπόθεσης είναι ότι το συγκεκριμένο αυλάκι λειτουργεί ως φυσικός αγωγός, ο οποίος καταλήγει απευθείας στη θαλάσσια περιοχή, με αποτέλεσμα τα δυνητικά τοξικά ή μολυσμένα απόβλητα να ρέουν ανεμπόδιστα προς τα νερά, απειλώντας άμεσα τη θαλάσσια ζωή και την καθαρότητα των ακτών.

Στιγμιότυπο από την αστυνομική επιχείρηση στο Αγκίστρι
Στιγμιότυπο από την αστυνομική επιχείρηση στο Αγκίστρι

Μόλις οι αστυνομικοί έγιναν μάρτυρες της παράνομης αυτής δραστηριότητας, προχώρησαν στην ακαριαία σύλληψη και των δύο ανδρών στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας. Στη συνέχεια, οδηγήθηκαν στο οικείο αστυνομικό τμήμα, όπου σχηματίστηκε σε βάρος τους μια βαριά δικογραφία για παραβάσεις που σχετίζονται με τον νόμο περί προστασίας του περιβάλλοντος. Διαβάστε επίσης:Μια συνηθισμένη μέρα στην Αγία Βαρβάρα: Αστυνομικοί κυνηγούν Ρομά που πηδάει από μπαλκόνι σε μπαλκόνι!

Η υπόθεση δεν θεωρείται λήξασα, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη μια ολοκληρωμένη και βαθιά έρευνα από τις αρμόδιες κρατικές και περιβαλλοντικές υπηρεσίες. Στόχος των αρχών είναι να πραγματοποιηθεί άμεσα χημική ανάλυση στα δείγματα που ελήφθησαν, ώστε να προσδιοριστεί με ακρίβεια η ακριβής σύσταση και η επικινδυνότητα των πράσινων υγρών που απορρίφθηκαν, αλλά και να εκτιμηθεί το μέγεθος της οικολογικής ζημιάς που προκλήθηκε.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου