ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Ένταση στη δίκη για το Μάτι: Φωνές και αστυνομικοί μέσα στην αίθουσα

Ένταση στη δίκη για το Μάτι: Φωνές και αστυνομικοί μέσα στην αίθουσα
Δίκη σε δεύτερο βαθμό για το Μάτι (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ / EUROKINISSI)
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Σήμερα, Πέμπτη 13/3, αναμένεται η ολοκλήρωση της εισαγγελικής αγόρευσης για την τραγωδία στο Μάτι, με την εισαγγελέα Σταματίνα Περιμένη να τοποθετείται ενώπιον του δικαστηρίου για το ζήτημα της ενοχής ή μη των κατηγορουμένων.

Ένταση και φωνές επικράτησαν κατά τη διάρκεια της δίκης για το Μάτι, η οποία συνεχίζεται σήμερα στο Εφετείο Αθηνών, με την Αστυνομία να παρεμβαίνει ώστε να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Το περιστατικό ξεκίνησε όταν το ακροατήριο άρχισε να φωνάζει στην πρόεδρο της δίκης, με συνέπεια να μπει στη δικαστική αίθουσα κλιμάκιο της Αστυνομίας.

Σημειώνεται ότι κατά τη σημερινή συνεδρίαση, η εισαγγελέας αναμένεται να ολοκληρώσει την τοποθέτησή της για το γενικό πλαίσιο ευθυνών και να προχωρήσει σε πιο εξειδικευμένες προτάσεις για την ενοχή ή αθώωση των κατηγορουμένων, αναμένοντας να προσδιορίσει ποιοι από αυτούς θα πρέπει να λογοδοτήσουν για τις τραγικές συνέπειες της φονικής πυρκαγιάς.

Εξέταση της οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης

Η εισαγγελέας τόνισε πως το ζήτημα της οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης των πολιτών αποτελεί κομβικής σημασίας παράγοντα για την υπόθεση, και αναμένονται σημαντικές εξελίξεις στη διάρκεια της αγόρευσης. Η αναφορά της περιλάμβανε την ανάλυση των ευθυνών και των υποχρεώσεων που είχαν οι διάφοροι εμπλεκόμενοι, όπως η Πυροσβεστική, η Πολιτική Προστασία και οι αυτοδιοικητικοί παράγοντες.

Αντιδράσεις και ερωτήματα

Χθες, η αγόρευση της κ. Περιμένη έφερε και έντονες αντιδράσεις από το ακροατήριο, με κάποιες στιγμές έντασης, όταν οι θύματα της πυρκαγιάς εξέφρασαν την επιθυμία να επιβληθεί η κατηγορία του κακουργήματος στους κατηγορούμενους. Ο διάλογος μεταξύ της εισαγγελέως και των θυμάτων του Μάτι ήταν φορτισμένος και η αίθουσα διέκοψε για να αποφορτιστεί η ένταση.

Αναλυτική παρουσίαση ευθυνών

Στην αρχή της αγόρευσης, η εισαγγελέας επεσήμανε τη σημασία της κατανομής αρμοδιοτήτων και υποχρεώσεων για κάθε κατηγορία εμπλεκόμενων και σημείωσε τον κρίσιμο ρόλο της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας. Σύμφωνα με την κ. Περιμένη, η Πολιτική Προστασία οφείλει να έχει καθήκοντα παρακολούθησης και να προχωρήσει σε προληπτικές αποφάσεις, ενώ η οργανωμένη απομάκρυνση των πολιτών χωρίς τη συναίνεση του επικεφαλής του πεδίου δεν είναι δυνατή.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου