ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Ελεύθεροι οι 5 μαθητές για τον τραυματισμό του 13χρονου σε Γυμνάσιο της Πάτρας – «Είναι θύμα bullying» ξεσπά ο πατέρας του

Ελεύθεροι οι 5 μαθητές για τον τραυματισμό του 13χρονου σε Γυμνάσιο της Πάτρας – «Είναι θύμα bullying» ξεσπά ο πατέρας του
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Ελεύθεροι, με προφορική εντολή του Εισαγγελέα αφέθηκαν οι πέντε μαθητές που συνελήφθησαν για τον τραυματισμό του 13χρονου σε Γυμνάσιο της Πάτρας. Οι ανήλικοι είχαν συλληφθεί το βράδυ του Σαββάτου (12/4) από την Ασφάλεια Πατρών, ενώ ταυτοποιήθηκε ένας ακόμα συμμαθητής τους.

Ο Εισαγγελέας άσκησε σε βάρος των πέντε ανηλίκων δίωξη για πρόκληση σωματικής βλάβης σε αδύναμο άτομο. Από τη μεριά τους, οι κατηγορούμενοι ανήλικοι αρνούνται κατηγορηματικά ότι είχαν σκοπό να τραυματίσουν τον 13χρονο, σημειώνοντας πως συμμετείχε στο διαδικτυακό challenge με τη θέλησή του.

«Το παιδί μου δε συμμετείχε οικειοθελώς»

«Δε συμμετείχε σε καμία δοκιμασία. Τον σήκωσαν στον αέρα και τον άφησαν να πέσει», είπε στον ANT1, από την πλευρά του, ο πατέρας του 13χρονου μαθητή, που νοσηλεύεται στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Πατρών με κάταγμα στο κρανίο, μετά τον σοβαρό τραυματισμό που υπέστη.

«Το παιδί είναι σε σταθερή κατάσταση, είναι καλύτερα. Το παιδί μου δε συμμετείχε οικειοθελώς σε όλο αυτό. Του το έκαναν με το ζόρι. Τον πήραν, τον σήκωσαν ψηλά και τον πέταξαν», υποστήριξε ακόμη ο πατέρας του 13χρονου.

Μάλιστα, ο πατέρας του ανήλικου ανέφερε: «Του είπαν “θα σε σηκώσουμε ψηλά και θα σε κρατήσουμε”. Και τελικά τον άφησαν και έπεσε. Εγώ έκανα καταγγελία στην Αστυνομία για να παραδειγματιστούν τα παιδιά να μην ξαναγίνει. Ξέρουμε ποια παιδιά το έκαναν. Να παραδειγματιστούν».

Σε άλλες δηλώσεις του στον Alpha, ο πατέρας του 13χρονου καταγγέλλει πως ο γιος του είναι θύμα bullying από τα συγκεκριμένα παιδιά εδώ και καιρό. «Δεν τραυματίστηκε παίρνοντας μέρος σε κάποιο παιχνίδι. Του είπαν ότι θέλουν να τον πετάξουν στον αέρα όπως πετάνε τους παίκτες της Παναχαϊκής. Δεν είπε ούτε ναι ούτε όχι γιατί φοβόταν τις συνέπειες. Τον πετάξαν ψηλά και τον άφησαν να πέσει κάτω με το κεφάλι», λέει.

Συνεχίζονται οι έρευνες των Αρχών, ενώ στο επίκεντρο των ερευνών βρίσκονται και οι καθηγητές του Γυμνασίου, οι οποίοι θα έπρεπε να επιτηρούν τους μαθητές στο προαύλιο κατά τη διάρκεια του διαλείμματος. Εναντίον τους έχει σχηματιστεί δικογραφία για σωματική βλάβη από αμέλεια.

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου, ανέφερε για το περιστατικό: «Θα πρέπει να διερευνηθεί όλο αυτό, να ληφθούν μαρτυρικές καταθέσεις από όλους τους συμμαθητές όπως και από το ίδιο το παιδί που τραυματίστηκε».

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου