Εισβολή και βανδαλισμοί σε σχολείο στη Γλυφάδα – «Βομβαρδισμένο τοπίο» άφησαν πίσω τους οι δράστες

Σοβαρό περιστατικό διάρρηξης και εκτεταμένων βανδαλισμών σημειώθηκε στο σχολικό συγκρότημα που στεγάζει το 5ο Γυμνάσιο και Λύκειο Γλυφάδας, προκαλώντας έντονη ανησυχία στην εκπαιδευτική κοινότητα και στους γονείς.
Άγνωστοι δράστες εισέβαλαν στο σχολείο κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα, εκμεταλλευόμενοι την απουσία φύλαξης, και άφησαν πίσω τους εικόνες… πλήρους καταστροφής.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες παραβίασαν την κεντρική είσοδο και εισήλθαν στους εσωτερικούς χώρους του σχολείου, όπου προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές.
Έσπασαν πόρτες και ντουλάπια, πέταξαν μπογιές σε τοίχους, ενώ άδειασαν πυροσβεστήρες δημιουργώντας αποπνικτική ατμόσφαιρα και δυσχεραίνοντας την αποκατάσταση του χώρου. Η εικόνα που αντίκρισαν οι εκπαιδευτικοί περιγράφεται ως «βομβαρδισμένο τοπίο», με έγγραφα πεταμένα και καταστροφές σε γραφεία και αίθουσες.
Αποτίμηση ζημιών και χαμένων περιουσιών
Παράλληλα με τους βανδαλισμούς, οι εισβολείς προχώρησαν και σε κλοπές. Από το γραφείο του διευθυντή αφαιρέθηκε χρηματικό ποσό που φτάνει περίπου τις 8.000 ευρώ, χρήματα που προορίζονταν για σχολική εκδρομή, ενώ από την αίθουσα των καθηγητών εκλάπησαν συνολικά έξι ηλεκτρονικοί υπολογιστές.
Η λεία περιλάμβανε επίσης προσωπικά αντικείμενα, με γονείς και εκπαιδευτικούς να ζητούν άμεσα μέτρα για την προστασία των σχολικών εγκαταστάσεων, όπως ενίσχυση της φύλαξης και εγκατάσταση συστημάτων ασφαλείας. Την ίδια ώρα, οι αρμόδιες αρχές διεξάγουν έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών, ενώ ο δήμος έχει ήδη κινητοποιήσει συνεργεία για την αποκατάσταση των ζημιών, προκειμένου το σχολείο να επαναλειτουργήσει το συντομότερο δυνατό.






0 ΣΧΟΛΙΑ