ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Εφιάλτης σε σχολείο των Χανίων: 14χρονος τρομοκρατούσε μαθητές με στιλέτα και τους έπαιρνε χρήματα – Χειροπέδες σε όλη την οικογένεια

Χανιά: Σύλληψη 14χρονου για bullying
Χανιά: Σύλληψη 14χρονου για bullying
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Σοκ προκαλούν οι αποκαλύψεις για τη δράση ενός 14χρονου μαθητή στα Χανιά, ο οποίος συνελήφθη σήμερα (24/03) μετά από καταγγελίες για συστηματικό σχολικό εκφοβισμό, εκβιασμούς και απειλές με όπλα κατά συμμαθητών του. Η υπόθεση, που φέρνει στο φως η ΕΡΤ, αναδεικνύει μια ζοφερή πραγματικότητα εντός της σχολικής κοινότητας, με τον ανήλικο να χρησιμοποιεί μεθόδους που παραπέμπουν σε κοινό εγκληματία.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις των θυμάτων, ο 14χρονος είχε επιβάλει ένα καθεστώς τρόμου, στοχεύοντας κυρίως μαθητές μικρότερων τάξεων. Οι καταγγελίες αναφέρουν ότι ο ανήλικος δράστης εξύβριζε και απειλούσε τα παιδιά, ενώ έφτανε στο σημείο να τα εξαναγκάζει σε ανάρμοστες πράξεις.

Εκβιασμοί για το χαρτζιλίκι και οπλοστάσιο στο σπίτι

Η δράση του 14χρονου δεν περιοριζόταν στην ψυχολογική βία. Όπως προέκυψε, απαιτούσε από τους συμμαθητές του να του παραδίδουν το χαρτζιλίκι τους, χρησιμοποιώντας ως μέσο πίεσης στιλέτα και λεπίδες που είχε στην κατοχή του. Η απειλή ότι «θα τους κάνει κακό» ήταν καθημερινό φαινόμενο, οδηγώντας τα παιδιά σε κατάσταση απόγνωσης.

Καταδίκη χωρίς αναστολή για επίθεση σε μητέρα μέσα σε κομμωτήριο

Η διεύθυνση του σχολείου, μόλις ενημερώθηκε για τα περιστατικά, ειδοποίησε αμέσως τις Αρχές. Η αντίδραση της αστυνομίας ήταν ακαριαία, καθώς πραγματοποιήθηκε έφοδος στο σπίτι της οικογένειας του ανηλίκου. Εκεί, οι αστυνομικοί εντόπισαν και κατέσχεσαν λάμες, στιλέτα και διάφορα αιχμηρά αντικείμενα.

Συλλήψεις για τον αδελφό και τον πατέρα – Καταζητείται η μητέρα

Η έρευνα στο σπίτι οδήγησε σε νέες συλλήψεις, καθώς διαπιστώθηκε ότι η παραβατικότητα ήταν «οικογενειακή υπόθεση». Πέρα από τον 14χρονο, συνελήφθη ο 17χρονος αδελφός του για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων, καθώς στην κατοχή του βρέθηκε μέρος του παράνομου οπλισμού.

Ταυτόχρονα, οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες και στον πατέρα της οικογένειας, ο οποίος αντιμετωπίζει την κατηγορία της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου. Στη δικογραφία περιλαμβάνεται και η μητέρα των δύο ανηλίκων, η οποία αυτή τη στιγμή διαφεύγει τη σύλληψη και αναζητείται από τις αρχές στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Η υπόθεση αυτή ανοίγει εκ νέου τη συζήτηση για την έξαρση της βίας μεταξύ ανηλίκων και τον ρόλο του οικογενειακού περιβάλλοντος στην πρόληψη τέτοιων φαινομένων. Ο 14χρονος και ο πατέρας του αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα, ενώ η σχολική κοινότητα των Χανίων παραμένει ανάστατη από τις αποκαλύψεις.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου