Διόδια Αθηνών-Κορίνθου: Χθες βράδυ η μεγάλη επιστροφή – Οι εικόνες που κατέγραψαν τα drone (βίντεο)

Σε μια άνευ προηγουμένου δοκιμασία υπομονής εξελίχθηκε η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα για χιλιάδες πολίτες, με τον εθνικό άξονα Αθηνών-Κορίνθου να μετατρέπεται σε σημείο εγκλωβισμού για τους οδηγούς. Από ψηλά, η εθνική οδός Αθηνών-Κορίνθου έμοιαζε με ένα ατέλειωτο ποτάμι από φώτα και μέταλλο.
Τα drones κατέγραψαν εντυπωσιακές εικόνες από τη μεγάλη επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα, όπου χιλιάδες αυτοκίνητα σχημάτισαν ουρές πολλών χιλιομέτρων, δημιουργώντας ένα σκηνικό απόλυτης ακινησίας στον δρόμο προς την Αθήνα.
Το «το ποτάμι» της επιστροφής από την ολιγοήμερη ανάπαυλα
Από νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας του Πάσχα, η ροή των οχημάτων άρχισε να πυκνώνει έντονα. Ωστόσο, η λήψη από ψηλά αποκάλυψε την πλήρη εικόνα: μια ατελείωτη γραμμή από φώτα φρένων που εκτεινόταν για χιλιόμετρα, ξεκινώντας από το ύψος των Αγίων Θεοδώρων και φτάνοντας μέχρι την Ελευσίνα. Η κάμερα του drone κατέγραψε με χειρουργική ακρίβεια την ασφυκτική πίεση που δέχτηκε το οδικό δίκτυο, καθώς ο όγκος των οχημάτων ήταν τεράστιος.
Στα διόδια της Κορίνθου, η κατάσταση θύμιζε «λαιμό μπουκαλιού». Παρά το γεγονός ότι η παραχωρησιούχος εταιρεία είχε θέσει σε λειτουργία το σύνολο των διαθέσιμων λωρίδων, η συσσώρευση οχημάτων ήταν τέτοια που ο χρόνος αναμονής για τη διέλευση άγγιζε σε ορισμένες περιπτώσεις τα 20 λεπτά.
Η «Μεγάλη επιστροφή» σε αριθμούς και εικόνες: Το χρονικό της πασχαλινής ταλαιπωρίας
Η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα κορυφώθηκε με έντονη συμφόρηση στις κύριες οδικές αρτηρίες της χώρας, καθώς περίπου 665.000 οχήματα που είχαν εγκαταλείψει την πρωτεύουσα άρχισαν να κατακλύζουν ξανά το λεκανοπέδιο.
Οδικοί Άξονες Αττικής: Δοκιμασία Υπομονής
Ελευσίνα (Αθηνών-Κορίνθου): Μέχρι το απόγευμα, περισσότερα από 37.000 αυτοκίνητα πέρασαν τα διόδια. Οι οδηγοί ήρθαν αντιμέτωποι με εξαντλητικές καθυστερήσεις, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη διαδρομή από Καλαμάτα προς Αθήνα, η οποία διήρκεσε έως και 7 ώρες. Αν και πλέον η ροή έχει εξομαλυνθεί, η κόπωση των ταξιδιωτών παραμένει μεγάλη.
Αφίδνες (Αθηνών-Λαμίας): Παρόμοιο το σκηνικό και στον βόρειο άξονα, με 33.000 οχήματα να καταγράφονται μέχρι νωρίς το βράδυ. Παρά τις χαμηλές ταχύτητες και την κίνηση σημειωτόν που επικράτησε για ώρες, η κατάσταση παρουσιάζει πλέον σαφή βελτίωση.
Λιμάνι Πειραιά: «Φρακάρισμα» στην έξοδο
Στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, το πρόβλημα μετατοπίστηκε από τη θάλασσα στη στεριά. Ο ταυτόχρονος κατάπλους πλοίων από Κυκλάδες και Αργοσαρωνικό προκάλεσε έμφραγμα στην πύλη Ε9. Εκατοντάδες οχήματα παρέμειναν εγκλωβισμένα εντός του λιμανιού για αρκετή ώρα, περιμένοντας να βγουν στους γύρω δρόμους, παρά την έντονη παρουσία του Λιμενικού.
Βόρεια Ελλάδα: Ουρές χιλιομέτρων και ανοιχτές μπάρες
Μάλγαρα: Η είσοδος προς τη Θεσσαλονίκη έγινε μετ’ εμποδίων, με περισσότερα από 24.000 αυτοκίνητα να σχηματίζουν ουρές. Για να αποφευχθεί το πλήρες αδιέξοδο, οι υπεύθυνοι χρειάστηκε να ανοίξουν τις μπάρες των διοδίων τέσσερις φορές μέσα στην ημέρα.
Διαβάστε επίσης
Εγνατία Οδός (Πολύμυλος): Ίσως η δυσκολότερη κατάσταση της ημέρας, με τις ουρές να ξεπερνούν τα 10 χιλιόμετρα. Οδηγοί από Ήπειρο και Ιόνια νησιά βρέθηκαν ακινητοποιημένοι μέχρι τα τούνελ της περιοχής, εκφράζοντας έντονη αγανάκτηση, γεγονός που ανάγκασε την Τροχαία να δώσει εντολή για ελεύθερη διέλευση από τα διόδια προκειμένου να εκτονωθεί η πίεση.
Οι αρχές παραμένουν σε ετοιμότητα, καθώς ένα σημαντικό μέρος των εκδρομέων αναμένεται να επιστρέψει την αυριανή ημέρα, αλλά και την προσεχή Κυριακή (του Θωμά).






0 ΣΧΟΛΙΑ