ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία: Ξεκινά η στελέχωση – Οι νέες θέσεις για εκπαιδευτικούς και οι προθεσμίες

Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία: Ξεκινά η στελέχωση – Οι νέες θέσεις για εκπαιδευτικούς και οι προθεσμίες
Η προθεσμία και οι αιτήσεις
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Η στελέχωση των νεοσύστατων Δημόσιων Ωνασείων Σχολείων (ΔΗΜΩΣ) εισέρχεται στην τελική ευθεία, καθώς η Διοικούσα Επιτροπή των ΔΗΜΩΣ (ΔΕΔΗΜΩΣ) προκήρυξε θέσεις απόσπασης για μόνιμους εκπαιδευτικούς δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2025-2026.

Οι ενδιαφερόμενοι καθηγητές καλούνται να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους, συνοδευόμενη από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, μέχρι την Τρίτη 22 Ιουλίου 2025, μέσω της ειδικής πλατφόρμας στη διεύθυνση: https://apps.espa.minedu.gov.gr/apospaseisdimos/.

Η ανταπόκριση από τους μαθητές

Τα Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία δημιουργούνται με πρωτοβουλία του Ιδρύματος Ωνάση σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, και φιλοδοξούν να λειτουργήσουν ως δημόσια πρότυπα σχολεία με ενισχυμένο παιδαγωγικό, κοινωνικό και τεχνολογικό χαρακτήρα.

Όσα πρέπει να ξέρετε

Από το φθινόπωρο του 2025 θα λειτουργήσουν οι πρώτες 12 μονάδες (6 γυμνάσια και 6 λύκεια) σε Αθήνα, Περιστέρι, Αχαρνές, Θεσσαλονίκη, Ξάνθη και Κοζάνη, ενώ συνολικά προβλέπεται η μετατροπή 22 σχολείων σε ΔΗΜΩΣ σε όλη την Ελλάδα.

Η ανταπόκριση των μαθητών ξεπέρασε κάθε προσδοκία: 3.274 υποψήφιοι συμμετείχαν στις εξετάσεις για την εισαγωγή στην Α’ Γυμνασίου και Α’ Λυκείου, διεκδικώντας μία από τις 1.166 διαθέσιμες θέσεις. Το ενδιαφέρον αυτό καταδεικνύει την πίστη των οικογενειών στο νέο αυτό εκπαιδευτικό θεσμό.

3.000 αιτήσεις μαθητών για 1.166 θέσεις στα νέα σχολεία

Οι εκπαιδευτικοί που θα στελεχώσουν τα ΔΗΜΩΣ θα έχουν πρόσβαση σε διαρκή επιμόρφωση, σύγχρονα τεχνολογικά εργαλεία και υποστήριξη από εξειδικευμένους επιστήμονες. Παράλληλα, οι μαθητές θα ωφελούνται από τη συμβολή ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, καθώς και από τις συνεργασίες με πανεπιστημιακά ιδρύματα.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου