ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Δεν θα κρύβεται για πολύ η Μουρτζούκου: Στο κάδρο για δολοφονία και τα υπόλοιπα 4 βρέφη της 24χρονης

Δεν θα κρύβεται για πολύ η Μουρτζούκου: Στο κάδρο για δολοφονία και τα υπόλοιπα 4 βρέφη της 24χρονης
Υπόθεση Αμαλιάδας: Στο μικροσκόπιο και τα 4 μωρά που πρόσεχε η Ειρήνη Μουρτζούκου
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «ΤΟ ΒΗΜΑ» και «ΤΑ ΝΕΑ», μίλησε στο LIVE NEWS για την υπόθεση της Αμαλιάδας με τα νεκρά βρέφη, αποκαλύπτοντας ότι στο κάδρο για δολοφονία βρίσκονται πλεόν και τα 4 μωρά που πρόσεχε η Ειρήνη Μουρτζούκου, το κεντρικό πρόσωπο της υπόθεσης.

Νέα τροπή στην υπόθεση Αμαλιάδας

Η νέα ιατροδικαστική έκθεση ανατρέπει όσα ήταν μέχρι τώρα γνωστά για τον θάνατο των παιδιών, καθώς σε καμία από τις περιπτώσεις δεν φαίνεται να σχετίζεται με παθολογικά αίτια.

  • 2014 – Αδελφή της Ειρήνης Μουρτζούκου

Για αδελφή της Ειρήνης Μουρτζούκου, η οποία πέθανε το 2014, το ιατροδικαστικό πόρισμα για τον θάνατό της, έδειξε πως προήλθε λόγω λοίμωξης κατώτερου αναπνευστικού συστήματος. Το πόρισμα του νευρολόγου που ζητήθηκε έδειξε πως υπάρχει ήπια λοίμωξη του αναπνευστικού και δεν μπορεί να οφείλεται σε αυτή ο θάνατος.

  • 2021 – Το μωρό της κουμπάρας της

Για το βρέφος της κουμπάρας της Ειρήνης Μουρτζούκου, το οποίο πέθανε το 2021, το ιατροδικαστικό πόρισμα για τον θάνατό της, έδειξε πως προήλθε από διάμεση πνευμονίτιδα ενώ είχε επιληπτικές κρίσεις. Το πόρισμα του νευρολόγου έδειξε όμως πιθανό υποξικό ή ασφυκτικό μηχανισμό αγνώστου αιτιολογίας.

  • 2022 – Η πρώτη κόρη της Ειρήνης Μουρτζούκου

Για την 19 ημερών κόρη Ειρήνης Μουρτζούκου, η οποία πέθανε το 2022, το ιατροδικαστικό πόρισμα για τον θάνατό της, έδειξε πως προήλθε από διάμεση πνευμονίτιδα.Το πόρισμα του νευρολόγου έδειξε πως δεν οφείλεται πιθανόν σε παθολογικά αίτια, ενώ εντοπίστηκαν ευρήματα σε θυμό αδένα που παραπέμπουν σε υποξία ή σε μηχανισμός στρες.

  • 2023 – Το δεύτερο μωρό της Ειρήνης Μουρτζούκου

Για την δύο μηνών κόρη της Ειρήνης Μουρτζούκου, η οποία πέθανε το 2023, το ιατροδικαστικό πόρισμα για τον θάνατό της, έδειξε πως προήλθε από αιφνίδιο θάνατο παθολογικής αιτιολογίας, και πως είχε ιστορικό επιληψίας.

Το πόρισμα του νευρολόγου έδειξε πως τα 5 επιληπτικά επεισόδια στο Νοσοκομείο Παίδων, δεν ήταν επιληπτικής αιτιολογίας ενώ απορρίπτει ότι υπήρχε συμβάν αιφνίδιου καρδιακού επεισοδίου. Καταλήγει πως πιθανόν τα αίτια θανάτου να μην είναι παθολογικοί λόγοι.

Το συμπέρασμα είναι πως λόγω της σπανιότητας θανάτων από ενδιάμεση πνευμονίτιδα κι από την συνολική εξέταση των ευρημάτων ζητείται να ερευνηθεί αν υπήρχε θάνατος από «απόφραξη αεροφόρων οδών σε συνδυασμό με πίεση του θωρακικού κλωβού».

Αυτό σημαίνει πως κάποιος ενδέχεται να έκλεινε το στόμα του παιδιού και ταυτόχρονα να το πίεζε στο στήθος. Συνδυάζεται αυτή η άποψη με την μη εμφάνιση «πετεχειών», δηλαδή κόκκινες κηλίδες 1-2 mm, σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου