ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Δεμένα τα πλοία σε Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο λόγω των ισχυρών ανέμων – Ποια δρομολόγια θα γίνουν

Δεμένα τα πλοία σε Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο λόγω των ισχυρών ανέμων – Ποια δρομολόγια θα γίνουν
Τι ισχύει με τα δρομολόγια(EUROKINISSI)
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Σοβαρά προβλήματα έχουν προκαλέσει οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στο Αιγαίο, με αποτέλεσμα την επιβολή απαγορευτικού απόπλου από τα τρία μεγάλα λιμάνια της Αττικής, Πειραιά, Ραφήνας και Λαυρίου, μέχρι τις 10:00 το πρωί της Παρασκευής (19/09). Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, το μέτρο θα επανεξεταστεί κατά τη διάρκεια της ημέρας, ανάλογα με την εξέλιξη των καιρικών συνθηκών.

Ποια δρομολόγια θα γίνουν

Στον Πειραιά, το μεγαλύτερο επιβατικό λιμάνι της χώρας, όλα τα δρομολόγια προς τα νησιά του Αιγαίου έχουν ανασταλεί, με μοναδική εξαίρεση τις γραμμές του Αργοσαρωνικού που συνεχίζουν να εκτελούνται κανονικά. Έτσι, τα πλοία για Αίγινα, Πόρο, Ύδρα, Σπέτσες και Σαλαμίνα πραγματοποιούν τα προγραμματισμένα τους δρομολόγια.

Απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο λόγω των ανέμων(EUROKINISSI)

Από το λιμάνι του Λαυρίου, τα πλοία Άρτεμις, Ιόνις και Κατ, τα οποία συνδέουν την Αττική με τις Κυκλάδες (Κύθνο, Σίφνο, Σέριφο), παραμένουν δεμένα έως ότου υπάρξει βελτίωση των καιρικών φαινομένων. Παρόμοια είναι η εικόνα και στη Ραφήνα, όπου έχουν ακυρωθεί όλες οι αναχωρήσεις για Κυκλάδες, αφήνοντας πολλούς ταξιδιώτες σε αναμονή.

Οι θυελλώδεις άνεμοι που φτάνουν ακόμη και τα 8 μποφόρ καθιστούν εξαιρετικά επικίνδυνες τις θαλάσσιες μετακινήσεις. Παρά το απαγορευτικό, η κατάσταση αναμένεται να βελτιωθεί σταδιακά τις επόμενες ώρες, ωστόσο όλα θα εξαρτηθούν από την ένταση και τη διάρκεια των ανέμων που επηρεάζουν το Αιγαίο.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου