ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Αθώος ο Νίκος Ρωμανός για την έκρηξη στους Αμπελοκήπους

Αθώος για την έκρηξη στο διαμέρισμα στους Αμπελόκηπους
Νίκος Ρωμανός
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Σε καταδίκη δύο γυναικών προχώρησε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για την έκρηξη στο διαμέρισμα των Αμπελοκήπων (Οκτώβριος 2024), κρίνοντας ταυτόχρονα αθώους τρεις άλλους κατηγορούμενους, μεταξύ των οποίων και τον Νίκο Ρωμανό.

Αθώος ο Ρωμανός και άλλα δύο άτομα για τους Αμπελόκηπους

Το δικαστήριο υιοθέτησε πλήρως την εισήγηση της εισαγγελέως Αλεξάνδρας Πίσχοινα, η οποία είχε ζητήσει τον διαχωρισμό των ευθυνών. Η εισαγγελική λειτουργός έθεσε υπό αμφισβήτηση το μοναδικό επιβαρυντικό στοιχείο για τον Νίκο Ρωμανό, το οποίο ήταν ένα δακτυλικό αποτύπωμα σε πλαστική σακούλα.

Νίκος Ρωμανός
Νίκος Ρωμανός

Όπως επεσήμανε, η παρουσία και άλλων, μη ταυτοποιημένων αποτυπωμάτων στο ίδιο αντικείμενο μαρτυρούσε πολλαπλή χρήση από διαφορετικά άτομα, καθιστώντας αδύνατη τη στοιχειοθέτηση της συμμετοχής του στην υπόθεση με βεβαιότητα.

Ο Νίκος Ρωμανός βγαίνει πλέον από τη φυλακή, ενώ αυτή την ώρα συνεχίζεται η διαδικασία για τις δύο κατηγορούμενες που κρίθηκαν ένοχες.

Η απόφαση του δικαστηρίου

Υπενθυμίζεται πως η εισαγγελική πρόταση ζητούσε την απαλλαγή του Νίκου Ρωμανού και ακόμη δύο κατηγορουμένων λόγω «σοβαρότατων αμφιβολιών», καθώς κρίθηκε ότι οι υπάρχουσες ενδείξεις – όπως το αποτύπωμα του Ρωμανού σε κινητό αντικείμενο, μια σακούλα απορριμμάτων – δεν συνιστούν πλήρεις αποδείξεις ενοχής, δεδομένου ότι το αντικείμενο θα μπορούσε να έχει χρησιμοποιηθεί επανειλημμένα.

Καταδικάστηκαν οι Μαριάννα Μ. και Δήμητρα Ζ. Για κατά περίσταση πράξεις: εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένη κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών, κατοχή εκρηκτικών υλών, εκρηκτικών μηχανισμών, πιστολιών και πυρομαχικών, προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών υλών, έκρηξη με χρήση εκρηκτικών υλών, φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Ύστερα από 17 και πλέον μήνες στη φυλακή ο Νίκος Ρωμανός είναι ελεύθερος, όπως και οι Δημήτρης Π. και Αργύρης Κ. Αντίθετα, την ενοχή δύο κατηγορουμένων αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου