ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Ασπρόπυργος: Φωτιά κοντά στις γραμμές του Προαστιακού – Διακοπή δρομολογίων και συναγερμός στην Πυροσβεστική

Συναγερμός στον Ασπρόπυργο
Συναγερμός στον Ασπρόπυργο
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά που εκδηλώθηκε στον Ασπρόπυργο, κοντά στις γραμμές του Προαστιακού, προκαλώντας σοβαρές επιπτώσεις στην κυκλοφορία των τρένων και την άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Η πυρκαγιά καίει σε σωρούς σκουπιδιών κοντά σε καταυλισμό της περιοχής, γεγονός που έχει δημιουργήσει έντονη ανησυχία, καθώς οι καπνοί επηρεάζουν τόσο την ορατότητα όσο και την ασφάλεια της σιδηροδρομικής κυκλοφορίας.

 Επιχείρηση της Πυροσβεστικής στο σημείο

Στο σημείο επιχειρούν 9 πυροσβέστες με 3 οχήματα, οι οποίοι προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά και να αποτρέψουν την επέκτασή της προς τις σιδηροδρομικές υποδομές και τις γύρω εγκαταστάσεις.

Η επιχείρηση χαρακτηρίζεται απαιτητική λόγω της φύσης του καύσιμου υλικού, αλλά και της εγγύτητας με τις γραμμές του Προαστιακού, που επιβάλλει αυξημένα μέτρα ασφαλείας.

Στο σημείο επιχειρούν 9 πυροσβέστες με 3 οχήματα
Στο σημείο επιχειρούν 9 πυροσβέστες με 3 οχήματα

 Διακοπή δρομολογίων στον Προαστιακό

Εξαιτίας της φωτιάς έχει διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία των τρένων στο τμήμα Ασπρόπυργος – Νέα Λιόσια, με αποτέλεσμα σημαντικές καθυστερήσεις και ταλαιπωρία για τους επιβάτες.

Η Hellenic Train ανακοίνωσε ότι για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού δρομολογούνται λεωφορεία για τη μεταφορά των επιβατών συγκεκριμένων δρομολογίων, ώστε να συνεχιστεί η μετακίνησή τους προς τους τελικούς προορισμούς τους.

έχει διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία των τρένων στο τμήμα Ασπρόπυργος – Νέα Λιόσια
έχει διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία των τρένων στο τμήμα Ασπρόπυργος – Νέα Λιόσια

Σύμφωνα με ενημέρωση της Hellenic Train η αμαξοστοιχία που εκτελεί το δρομολόγιο 1329 (Κιάτο – Πειραιάς) παραμένει στον Σταθμό Ασπροπύργου, η αμαξοστοιχία που εκτελεί το δρομολόγιο 2301 (Κιάτο – Πειραιάς) παραμένει στον Σταθμό Κορίνθου και η αμαξοστοιχία που εκτελεί το δρομολόγιο 2300 (Πειραιάς – Κιάτο) παραμένει στον Σταθμό ‘Ανω Λιοσίων.

Λόγω του ανωτέρω συμβάντος, αναμένονται σημαντικές καθυστερήσεις και ενδεχόμενες τροποποιήσεις δρομολογίων στη γραμμή Κιάτο – Πειραιάς – Κιάτο.

«Η Hellenic Train βρίσκεται σε συνεχή συντονισμό με τον Διαχειριστή Υποδομής και τις αρμόδιες αρχές για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας» επισημαίνεται στην ενημέρωση της εταιρείας.

 Έντονη ανησυχία με φόντο το καλοκαίρι

Το περιστατικό έρχεται σε μια περίοδο όπου οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν και ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών αυξάνεται σημαντικά, ιδιαίτερα σε περιοχές με ξηρή βλάστηση ή συσσώρευση απορριμμάτων.

Οι αρχές τονίζουν την ανάγκη για αυξημένη προσοχή, καθώς ακόμη και μικρές εστίες φωτιάς μπορούν να επεκταθούν γρήγορα και να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα σε υποδομές, μετακινήσεις και κατοικημένες περιοχές.

Η φωτιά στον Ασπρόπυργο αναδεικνύει για ακόμη μία φορά πόσο εύκολα μπορεί να προκληθεί αναστάτωση σε κρίσιμες υποδομές, ειδικά ενόψει καλοκαιριού, όπου η πρόληψη και η άμεση αντίδραση αποτελούν βασικούς παράγοντες για την αποφυγή μεγαλύτερων καταστροφών.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου