Απορίες και σάλος για τις εργασιακές συνθήκες: Θάνατος 75χρονου στην Πάρο από ηλεκτροπληξία και «βουτιά» 9 μέτρων για 58χρονο στο Ελληνικό

Δύο περιστατικά σε διάστημα τριών ημερών
Σάλος έχει επικρατήσει στη Πάρο εξαιτίας του θανάτου ενός 75χρονου οικοδόμου από ηλεκτροπληξία την περασμένη Τρίτη (18/3), τη στιγμή που βρισκόταν στην εργασία του, ενώ σήμερα (21/3) στο Ελληνικό υπήρξε σοβαρό ατύχημα με θύμα έναν 58χρονο οικοδόμο, που έπεσε από ύψος εννέα μέτρων και τραυματίστηκε στη σπονδυλική του στήλη.
Αναφορικά με το πρώτο περιστατικό, ακολουθώντας ένα εργατικό ατύχημα που έλαβε τόπο στην Κρήτη, η ΚΟΒ Πάρου-Αντιπάρου του ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το περιστατικό αναφέροντας:
«Υπεύθυνοι για αυτή την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί είναι η ΕΕ αλλά και οι ελληνικές κυβερνήσεις που υπηρετούσαν και υπηρετούν στο ακέραιο τις ευρωπαϊκές κατευθύνσεις για αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και της λεγόμενης “απασχόλησης της τρίτης ηλικίας” συνδέοντας την ικανότητα εργασίας με την αύξηση του προσδόκιμου ζωής, με μοναδικό σκοπό την αύξηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου, αδιαφορώντας για το βιοτικό επίπεδο και την ανθρώπινη ζωή».
Έπεσε από ύψος 9 μέτρων και τραυματίστηκε στη σπονδυλική του στήλη
Παράλληλα, ένα σοβαρό εργατικό ατύχημα σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής, 21 Μαρτίου, στο εργοτάξιο του Ελληνικού.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας 58χρονος εργάτης που εκτελούσε οικοδομικές εργασίες στον δεύτερο όροφο ενός υπό ανέγερση κτιρίου, γλίστρησε και έπεσε σε φρεάτιο. Η πτώση, η οποία εκτιμάται ότι ήταν από ύψος 9 μέτρων, είχε σοβαρές συνέπειες.
Ο άτυχος άνδρας προσγειώθηκε με την πλάτη, τραυματίζοντας σοβαρά τη σπονδυλική του στήλη. Μεταφέρθηκε άμεσα στο Τζάνειο Νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.
Με αφορμή το ατύχημα, το Σωματείο Οικοδόμων του Ελληνικού ανακοίνωσε απεργιακή κινητοποίηση για τη Δευτέρα, 24 Μαρτίου, διαμαρτυρόμενο για τις ελλιπείς συνθήκες ασφαλείας στους χώρους εργασίας.