ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Απειλητικό e-mail για βόμβα στο Εφετείο: Αποχώρησαν από την αίθουσα της δίκης του Πέτρου Φιλιππίδη

Απειλή για βόμβα στο Εφετείο Αθηνών

Τι συνέβη;

Συναγερμός σήμανε στις Αρχές το πρωί της Τετάρτης 11 Ιουνίου, όταν εστάλη απειλητικό e-mail που έκανε λόγο για τοποθέτηση βόμβας στο Εφετείο Αθηνών. Οι Αρχές αντέδρασαν άμεσα, εκκενώνοντας προληπτικά το κτίριο και αποκλείοντας την ευρύτερη περιοχή.

Ο χώρος εκκενώθηκε

Στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο της ΤΕΕΜ (Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών), το οποίο διενεργεί εξονυχιστικούς ελέγχους σε όλους τους χώρους του δικαστικού συγκροτήματος για τον εντοπισμό τυχόν ύποπτων αντικειμένων ή μηχανισμών. Η απειλή, σύμφωνα με πληροφορίες, περιλάμβανε συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο, το οποίο είχε ήδη παρέλθει κατά την άφιξη των Αρχών, χωρίς να έχει σημειωθεί κάποιο συμβάν.

Κατόπιν εντολής της ΕΛ.ΑΣ., η κυκλοφορία έχει διακοπεί στην οδό Κυρίλλου Λουκάρεως, από τη διασταύρωση με την οδό Ραγκαβή έως και τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, για λόγους ασφαλείας.

Οι έρευνες συνεχίζονται, ενώ οι Αρχές εξετάζουν την προέλευση του μηνύματος και αν πρόκειται για πραγματική απειλή ή φάρσα. Παράλληλα, αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από την Ελληνική Αστυνομία για την εξέλιξη της υπόθεσης.