«Άγρια Δύση» στα Βορίζια: Οι πρώτες εικόνες από την κηδεία του 39χρονου Φανούρη

Σε κλίμα οδύνης και σπαραγμού, τελείται αυτή τη στιγμή η κηδεία του 39χρονου Φανούρη που έπεσε νεκρός από πυροβολισμούς στο χωριό Βορίζια στο Ηράκλειο Κρήτης, βυθίζοντας σε θλίψη την οικογένειά του και προκαλώντας σοβαρούς προβληματισμούς για το έλλειμμα ασφάλειας και τις συνέπειες της ανεξέλεγκτης οπλοκατοχής στο νησί.
Σπαρακτικές εικόνες στην κηδεία του 39χρονου Φανούρη
Τα πλάνα από την κηδεία είναι σπαρακατικά, καθώς δεκάδες έχουν συγκεντρωθεί για να πουν το «ύστατο χαίρε» στον νεαρό πατέρα και σύζυγο. Ανατριχίλα προκαλεί το μοιρολόι της χήρας του 39χρονου Φανούρη Καργάκη, ενώ δεκάδες μαυροφορεμένοι συγγενείς και συγχωριανοί κατευθύνθηκαν προς την εκκλησία, συνοδεύοντας την νεκροφόρα.
Περισσότεροι από 90 αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί στο χωριό, το οποίο φυλάσσεται ασφυκτικά — με μπλόκα στις εισόδους και παρουσία δυνάμεων τόσο στο πάνω όσο και στο κάτω τμήμα του οικισμού. Ιδιαίτερος έλεγχος γίνεται κοντά στο σπίτι του 39χρονου, όπου από το πρωί έχουν συγκεντρωθεί συγγενείς και φίλοι, θρηνώντας και μοιρολογώντας τον δικό τους άνθρωπο.
Ο Φανούρης Καργάκης, πατέρας πέντε παιδιών, είχε βαφτίσει τα τρία μικρότερα την προηγούμενη Κυριακή, τηρώντας το παραδοσιακό έθιμο της Κρήτης — λίγες μόλις ημέρες πριν το τραγικό γεγονός που συγκλόνισε ολόκληρη την τοπική κοινωνία.
Στο πάνω μέρος του χωριού, βρίσκονται τα σπίτια των Φραγκιαδάκηδων, μέλος της οποίας ήταν και η 57χρονη που έπεσε νεκρή από τους πυροβολισμούς το πρωί του Σαββάτου. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί, πως το νεκροταφείο του χωριού βρίσκεται στο πάνω μέρος, έτσι το φέρετρο και οι συγγενείς του Φανούρη Καργάκη θα πρέπει να περάσουν μπροστά από τα σπίτια των Φραγκιαδάκηδων.
Η κηδεία της άτυχης 57χρονης θα γίνει αύριο στα Χανιά, όπου ζούσε και εργαζόταν τα τελευταία χρόνια. Εξάλλου, όπως έγινε γνωστό, η ίδια πήγε στα Βορίζια για το μνημόσυνο του πατέρα της και βρήκε τραγικό θάνατο.
Από νωρίς το πρωί της Δευτέρας πολλά μέλη της οικογένειας Καργάκη έφυγαν από το χωριό για να μην προκαλέσουν. Οι φωτογραφίες που έρχονται από το αιματοβαμμένο χωριό της Κρήτης, είναι συγκλονιστικές, καθώς δεν κυκλοφορεί κανείς, ενώ τα σημάδια από τις σφαίρες σε σπίτια και αυτοκίνητα θυμίζουν πραγματικό πεδίο μάχης.
Σύμφωνα με το Mega, η αστυνομία συμβούλεψε τα μέλη της οικογένειας Καργάκη να φύγουν από το χωριό για να μην υπάρξει συνέχεια. Την ίδια ώρα, ασύλληπτοι παραμένουν τουλάχιστον άλλα τρία άτομα που είτε κρύβονται μέσα σε σπίτια είτε έχουν καταφύγει στα διπλανά βουνά.






0 ΣΧΟΛΙΑ