Άγιος Παντελεήμονας: Σοκάρει το βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση με μαχαίρι σε 17χρονο έξω από σχολείο

Μια σκηνή βίας που εκτυλίχθηκε μέρα μεσημέρι έξω από σχολικό συγκρότημα στην Αθήνα έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό για την ασφάλεια των μαθητών και την αύξηση των περιστατικών νεανικής παραβατικότητας. Το περιστατικό σημειώθηκε στον Άγιο Παντελεήμονα, έξω από το 41ο Λύκειο Αθηνών, όταν ένας 17χρονος μαθητής δέχθηκε επίθεση από ομάδα νεαρών και τραυματίστηκε με μαχαίρι.
Βίντεο δείχνει τους νεαρούς να τρέχουν από το σημείο
Το συμβάν έγινε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι της Τετάρτης 4/3, την ώρα που αρκετοί μαθητές βρίσκονταν ακόμη στην περιοχή γύρω από το σχολείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ένταση ξεκίνησε έξω από το σχολικό συγκρότημα, όταν ομάδα νεαρών φέρεται να προσέγγισε τον 17χρονο την ώρα που περπατούσε στο πεζοδρόμιο. Όπως κατέθεσε αργότερα ο ίδιος στους αστυνομικούς, ένα από τα άτομα που τον πλησίασαν έβγαλε μαχαίρι και τον τραυμάτισε στον μηρό. Το όπλο που χρησιμοποιήθηκε, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ήταν μαχαίρι τύπου καραμπίτ, ένα αιχμηρό εργαλείο με καμπυλωτή λεπίδα που μπορεί να προκαλέσει σοβαρά τραύματα.
Η επίθεση σημειώθηκε πολύ γρήγορα και οι δράστες απομακρύνθηκαν αμέσως από το σημείο. Το περιστατικό προκάλεσε πανικό στους μαθητές και στους περαστικούς που βρίσκονταν κοντά στο σχολείο εκείνη την ώρα. Ένας καθηγητής του σχολείου ήταν από τους πρώτους που αντιλήφθηκαν τι είχε συμβεί και ειδοποίησε αμέσως την αστυνομία. Παράλληλα, κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να μεταφέρει τον τραυματισμένο μαθητή στο νοσοκομείο. Ο 17χρονος μεταφέρθηκε στον «Ερυθρό Σταυρό», όπου οι γιατροί του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες. Ευτυχώς, παρά το σοκ και τον τραυματισμό, η κατάσταση της υγείας του δεν θεωρείται κρίσιμη και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.
Την ίδια στιγμή, οι αστυνομικές αρχές ξεκίνησαν έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών. Στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών ανέλαβαν την υπόθεση και άρχισαν να συγκεντρώνουν στοιχεία από μάρτυρες, μαθητές και εκπαιδευτικούς που βρίσκονταν στο σημείο. Καθοριστικό ρόλο στην έρευνα αναμένεται να παίξει το υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής. Σε ένα από τα βίντεο που εξετάζουν οι αστυνομικοί φαίνεται ομάδα νεαρών να τρέχει μακριά από το σημείο της επίθεσης λίγη ώρα μετά το περιστατικό. Στο συγκεκριμένο υλικό διακρίνονται αρκετά άτομα να κινούνται γρήγορα στην οδό Λέλας Καραγιάννη, σε απόσταση περίπου 300 μέτρων από το σημείο όπου τραυματίστηκε ο μαθητής. Ορισμένοι φορούν κουκούλες και έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, ενώ άλλοι φαίνεται να έχουν ακάλυπτα τα πρόσωπά τους.
Οι εικόνες αυτές θεωρούνται ιδιαίτερα σημαντικές για την ταυτοποίηση των δραστών. Οι αστυνομικοί προσπαθούν να αναγνωρίσουν ποιοι από τους νεαρούς που εμφανίζονται στο βίντεο συμμετείχαν στην επίθεση. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρχών, πριν από το μαχαίρωμα είχε προηγηθεί ένταση ή ακόμη και συμπλοκή μεταξύ νεαρών έξω από το σχολείο. Δεν αποκλείεται η επίθεση να σχετίζεται με οπαδικές διαφορές, κάτι που εξετάζεται σοβαρά από τους ερευνητές της υπόθεσης.
Οι οπαδικές αντιπαραθέσεις μεταξύ νεαρών έχουν αποτελέσει πολλές φορές αιτία βίαιων περιστατικών τα τελευταία χρόνια, ακόμη και σε χώρους που δεν συνδέονται άμεσα με αθλητικές εκδηλώσεις. Στο πλαίσιο της έρευνας, οι αστυνομικοί προχώρησαν ήδη στη σύλληψη δύο ανηλίκων ηλικίας 16 ετών. Πρόκειται για έναν Έλληνα και έναν νεαρό αλβανικής καταγωγής, οι οποίοι κατηγορούνται για επικίνδυνη σωματική βλάβη.
Διαβάστε επίσης
Οι αρχές εξετάζουν εάν οι δύο συλληφθέντες συμμετείχαν άμεσα στην επίθεση ή αν βρίσκονταν απλώς στο σημείο της συμπλοκής. Παράλληλα, συνεχίζονται οι προσπάθειες για τον εντοπισμό και άλλων ατόμων που πιθανόν εμπλέκονται στο περιστατικό. Η υπόθεση έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία τόσο στους κατοίκους της περιοχής όσο και στην εκπαιδευτική κοινότητα. Το γεγονός ότι το περιστατικό σημειώθηκε έξω από σχολείο, σε ώρα που κυκλοφορούσαν μαθητές, ενισχύει τις συζητήσεις για την ανάγκη μεγαλύτερης προστασίας των σχολικών χώρων.






0 ΣΧΟΛΙΑ