ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Αυτός είναι ο ηγούμενος που κατηγορείται για αρχαιοκαπηλία – Οδηγήθηκε στον εισαγγελέα

Αυτός είναι ο ηγούμενος που κατηγορείται για αρχαιοκαπηλία – Οδηγήθηκε στον εισαγγελέα
Στον Εισαγγελέα Κορίνθου ο ηγούμενος (ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ / EUROKINISSI)
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Στον Εισαγγελέα Κορίνθου οδηγήθηκε ο ηγούμενος της Μονής Μεγάλου Σπηλαίου στα Καλάβρυτα, που συνελήφθη έπειτα από αστυνομική επιχείρηση, με την κατηγορία ότι επιχείρησε να πουλήσει θρησκευτικά κειμήλια.

Ο ηγούμενος, σύμφωνα με τις Αρχές, διαπραγματευόταν την πώληση ενός Ευαγγελίου που χρονολογείται από το 1.700 έναντι 200.000 ευρώ. Παράλληλα, φαίνεται πως είχε προγραμματίσει να διαθέσει συνολικά 17 εικόνες, ενώ στο «πακέτο» περιλαμβάνονταν και άλλα αντικείμενα εκκλησιαστικής αξίας, γεγονός που εντείνει τις υποψίες ότι το δίκτυο πώλησης ενδεχομένως να είχε μεγαλύτερη έκταση.

Στον Εισαγγελέα οδηγήθηκε ο ηγούμενος που κατηγορείται ότι επιχείρησε να πουλήσει βυζαντικές εικόνες και Ευαγγέλια (ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ / EUROKINISSI)

Στο μεταξύ, η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας προχώρησε στην αντικατάσταση των μελών του Ηγουμενοσυμβουλίου της Ιεράς Μονής του Μεγάλου Σπηλαίου, ύστερα από τη σύλληψη του ηγούμενου και του βοηθού του.

Πώς πιάστηκε στην παγίδα της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο ηγούμενος και ο βοηθός του συνελήφθησαν μετά από επιχείρηση της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος (ΔΑΟΕ), κατά την οποία αστυνομικός εμφανίστηκε ως δήθεν ενδιαφερόμενος για την αγορά των εικόνων.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, ο αστυνομικός προέβη σε διαπραγματεύσεις και συμφώνησε με τον ηγούμενο για την αγορά μέρους των κειμηλίων έναντι 200.000 ευρώ.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν ακόμη, ως συνεργούς, έναν ενεχυροδανειστή και τη σύζυγό του, καθώς και ακόμα δύο άτομα που λειτουργούσαν ως μεσάζοντες.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου