Σφυροκοπά η κακοκαιρία στην Κεφαλονιά: Ήχησε το 112 στους κατοίκους – «Περιορίστε τις μετακινήσεις σας»

Προειδοποίηση για έντονα καιρικά φαινόμενα
Μήνυμα από το 112 έλαβαν οι κάτοικοι στην Κεφαλονιά λόγω της κακοκαιρίας που από χθες (13/2) το βράδυ ξεκίνησε να σαρώνει την περιοχή, με μεγάλα ύψη βροχής να πέφτουν αδιάκοπα μέχρι και σήμερα.
Οι έντονες καιρικές συνθήκες έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο, στις μετακινήσεις και στις υποδομές του νησιού.
Κάτοικοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να προστατεύσουν τις περιουσίες τους ενώ η αγωνία για τις επόμενες ώρες είναι έντονη ενώ μάλιστα κάνουν λόγο για έναν νέο ΙΑΝΟ χωρίς ισχυρούς ανέμους.
Μήνυμα από το 112
«Έντονα καιρικά φαινόμενα (βροχόπτωση) στο νησί. Περιορίστε τις μετακινήσεις σας και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», ήταν το μήνυμα που εστάλη από το 112 στους κατοίκους της Κεφαλονιάς.
⚠️ Ενεργοποίηση 1⃣1⃣2⃣
????#Κεφαλονιά
???? Έντονα καιρικά φαινόμενα (βροχόπτωση) στο νησί
‼️ Περιορίστε τις μετακινήσεις σας και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών
ℹ️ https://t.co/SnyhAE3RkH@pyrosvestiki@hellenicpolice
— 112 Greece (@112Greece) February 14, 2025
Εγκλωβισμοί και κατολισθήσεις
Ο δρόμος της Κρανιάς μετατράπηκε σε ποτάμι, δυσχεραίνοντας τη διέλευση οχημάτων, ενώ τα Κοκύλια ήταν για ώρες απροσπέλαστα. Στα Σβορωνάτα και τα Μεταξάτα, οι δρόμοι έχουν καλυφθεί από ορμητικά νερά, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν αυλές και τουλάχιστον δύο κατοικίες στην περιοχή των Μεταξάτων.
Η κατάσταση για τους οδηγούς είναι εξαιρετικά δύσκολη. Παιδιά και γονείς εγκλωβίστηκαν σε αυτοκίνητα ενώ πολλοί οδηγοί παρέμειναν επί ώρες αποκλεισμένοι. Ιδιαίτερα κρίσιμη είναι η κατάσταση στην περιοχή Καρούζα, όπου η χρόνια πληγή των κατολισθήσεων άνοιξε ξανά, αυτή τη φορά με ιδιαίτερα επικίνδυνο τρόπο.