Ραγδαίες εξελίξεις: Το μαιευτήριο ΛΗΤΩ σταματά τη λειτουργία του

Ένα ακόμη μαιευτήριο τερματίζει την πολύχρονη λειτουργία του, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, το ΛΗΤΩ κλείνει.
Το ΛΗΤΩ σταματά τη λειτουργία του
Υπενθυμίζεται πως η μαιευτική κλινική ΛΗΤΩ ανήκει στον Όμιλο της Hellenic Healthcare Group (HHG), που πρόσφατα εξαγοράστηκε από την -συμφερόντων Άμπου Ντάμπι- Pure Health Holding. Στον όμιλο HHG περιλαμβάνονται το Metropolitan, το Υγεία, το Μητέρα, το Λητώ, έξι ακόμα νοσοκομεία και 16 διαγνωστικά κέντρα. Η Pure Health Holding αγόρασε το 60% της HHG αποτιμώντας το σύνολο της εταιρείας στα 2,3 δισ. δολάρια.
Το μαιευτήριο ΛΗΤΩ, το 2023 παρουσίασε κύκλο εργασιών 11 εκατ. ευρώ, αλλά κατέγραψε λειτουργικές ζημιές 2,58 εκατ. ευρώ, ζημιές μετά φόρων 2,90 εκατ. ευρώ, ενώ τα έξοδα διοίκησής της ανήλθαν στα 2,9 εκατ. ευρώ. Επομένως, η αναδιάρθρωσή του κρινόταν αναμενόμενη. Οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα, ποια θα είναι δηλαδή η αλλαγή χρήσης του χώρου. Υφιστάμενες υπηρεσίες του ΛΗΤΩ αναμένεται να μεταφερθούν σε άλλες μονάδες του Ομίλου. Το Newsbomb.gr έχει επικοινωνήσει με το ΛΗΤΩ, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει κάποιο σχόλιο.
Την ίδια ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στη Σαντορίνη για την καλύτερη αντιμετώπιση της νέας κρίσης με τους σεισμούς.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΛΗΤΩ είναι ένα ακόμη ιδιωτικό μαιευτήριο που κλείνει τα τελευταία χρόνια, γεγονός που φαίνεται πως συνδέεται και με την υπογεννητικότητα και το πρόβλημα του δημογραφικού που αντιμετωπίζει η χώρα μας.
Όπως τονίζουν στην ανακοίνωση τους οι εργαζέμενοι, το μείζον ζήτημα αυτή τη στιγμή είναι «να υπάρξουν συγκεκριμένες, επίσημες δεσμεύσεις για το μέλλον της εργασίας τους».
Αιτήματα – διεκδικήσεις των εργαζομένων στο ΛΗΤΩ
Το Σωματείο μας εκπροσωπώντας τους συναδέλφους στο ΛΗΤΩ διατυπώνει αιτήματα που έχουν διαμορφωθεί συλλογικά.
1) Ενημέρωση για την μελλοντική χρήση της κλινικής που στεγάζεται το ΛΗΤΩ. Ποιες υπηρεσίες θα παραμείνουν ή θα προστεθούν, ποιο θα είναι το αντικείμενο της μονάδας, πόσους εργαζόμενους θα απασχολήσει και με ποιο ιδιοκτησιακό καθεστώς.
2) Καμία απώλεια θέσης εργασίας. Καμία απόλυση.
3) Απορρόφηση των εργαζομένων σε μονάδες του ομίλου με αναγνώριση της προϋπηρεσίας σε συνδυασμό με τον τόπο κατοικίας των εργαζομένων και με όρους πλήρους ισότητας.
4) Να μην υπάρξει καμία βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας για όσους εργαζόμενους μετακινηθούν. Να μην θεωρηθούν ως «νεοπροσλαμβανόμενοι» εργαζόμενοι αλλά να υπάρχει συνέχεια της εργασιακής σχέσης με ημερομηνία πρόσληψης την πρόσληψη στο ΛΗΤΩ.
5) Να μην υπάρχει καμία μεταβολή των μισθολογικών όρων προς τα κάτω (μείωση μισθού) με ρητή αναφορά ότι δεν θα θιχτούν τυχόν οικειοθελείς παροχές. Αντίθετα να δοθούν αυξήσεις σε περιπτώσεις που χρειάζεται εναρμόνιση με μισθούς συναδέλφων ίδιας ειδικότητας που εργάζονται σε άλλες μονάδες του ομίλου.
6) Τα οφειλόμενα ρεπό ή οφειλόμενες ώρες να εξοφληθούν κανονικά όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία.
7) Σε όσους εργαζόμενους το αιτηθούν να δοθεί η τελευταία Σύμβαση Εργασίας που έχουν υπογράψει όπως το δικαιούνται.
8) Τα συμφωνητικά μετακίνησης να δοθούν στους εργαζόμενους και να επιστραφούν μετά από ορισμένο εύλογο χρονικό διάστημα.
9) Να μετατραπούν οι Συμβάσεις των συναδέλφων που εργάζονται με Σύμβαση ορισμένου χρόνου εργασίας σε αορίστου για την πραγματική διασφάλιση των θέσεων εργασίας.






0 ΣΧΟΛΙΑ