Φρίκη και αποτροπιασμός: Μάχη για την ζωή του δίνει το 3χρονο αγγελούδι που κακοποίθηκε από τους γονείς του

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του ΠΑΓΝΗ στην Κρήτη νοσηλεύεται διασωληνωμένο από το πρωί της Κυριακής ένα τρίχρονο αγοράκι, φέροντας σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ρήξη κοιλιακής αορτής και εκτεταμένα τραύματα στο σώμα. Τα σημάδια περιλαμβάνουν εκχυμώσεις, μώλωπες, εκδορές, καθώς και εγκαύματα από τσιγάρα, τα οποία προέρχονται από διαφορετικές χρονικές περιόδους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρχές εκτιμούν ότι το παιδί βίωνε αυτές τις κακοποιητικές καταστάσεις για τους τελευταίους τρεις μήνες.
Η αστυνομία έχει συλλάβει τη 26χρονη μητέρα του και τον 44χρονο σύντροφό της, αντιμετωπίζοντάς τους με κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας, πρόκληση σωματικής βλάβης σε αδύναμο άτομο, έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και παραβίαση της νομοθεσίας περί ενδοοικογενειακής βίας.
Στο σπίτι όπου εντοπίστηκε το παιδί και παραλήφθηκε από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, βρέθηκαν ένα αεροβόλο όπλο, ένα ξύλινο ρόπαλο και ναρκωτικά χάπια που απαιτούσαν ιατρική συνταγή. Επιπλέον, εντοπίστηκαν ξύλινα κομμάτια από την κούνια του παιδιού, τα οποία φαίνεται να χρησιμοποιούσαν για να το χτυπούν.
Η υπόθεση ερευνάται από την Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ηρακλείου. Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, το ζευγάρι επιχειρεί να ρίξει την ευθύνη ο ένας στον άλλον.
Παράλληλα, το MEGA αποκαλύπτει ότι ο 44χρονος είχε βίαιο παρελθόν. Συγκεκριμένα, είχε καταγγελθεί από την πρώην σύζυγό του για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας πριν από τρία χρόνια.
Το χρονικό
Μια γειτόνισσα που ζει κοντά στο σπίτι του ζευγαριού ήταν εκείνη που ειδοποίησε το ΕΚΑΒ, όταν συνειδητοποίησε τη σοβαρότητα της κατάστασης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα χτύπησε την πόρτα και άκουσε τον πατριό του παιδιού να λέει με αγωνία: «Σε παρακαλώ, ξύπνα». Εκείνη τη στιγμή κατάλαβε ότι τα πράγματα ήταν κρίσιμα και κάλεσε αμέσως το ΕΚΑΒ.






0 ΣΧΟΛΙΑ