ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Θρίλερ στο Ηράκλειο: Οι στιγμές που έζησαν οι επιβάτες όταν εξερράγησαν ηλεκτρονικές συσκευές – «Βόμβα, βγείτε έξω»

Η πτήση ακυρώθηκε

Σε ταίνια τρόπου μετατράπηκε πτήση από το Ηράκλειο Κρήτης προς το αεροδρόμιο του Λονδίνου όταν μεσα σε αεροσκάφος της εταιρείας EasyJet εξερράγησαν ένα power bank και ένα ηλεκτρονικό τσιγάρο με την εταιρεία να ακυρώνει τελικά την πτήση. Παράλληλα δείτε Συναγερμός στο Ηράκλειο: Έκρηξη σε αεροσκάφος στο αεροδρόμιο λίγο πριν από την απογείωση

Η έκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν την απογείωση του αεροσκάφους, με τους επιβάτες πανικόβλητους να φωνάζουν «βόμβα βγείτε έξω»

Όπως δήλωσαν οι ίδιοι οι επιβάτες στη Daily Mail, «ακούσαμε ήχους εκρήξεων και είδαμε καπνό», «είδαμε ένα μεγάλο κόκκινο φως και φλόγα ενώ μετά ακολούθησε αρκετός καπνός».

«Άκουσα κάποιον να φωνάζει “τι είναι αυτό; τι είναι αυτό;» δήλωσε στην βρετανική εφημερίδα επιβάτης για τα δευτερόλεπτα πριν τις εκρήξεις.

«Ούρλιαζαν βόμβα και έλεγαν βγείτε έξω» πρόσθεσε ο ίδιος περιγράφοντας ότι «μια γυναίκα με ένα ηλεκτρονικό τσιγάρο στην τσάντα της, την κουνούσε όταν άρχισε να βγαίνει καπνός».

Άλλος επιβάτης είπε ότι η γυναίκα ήταν από τη Βρετανία και προσπαθούσε να βγει από το αεροπλάνο ζητώντας από τους συνεπιβάτες της να κάνουν στην άκρη. Όταν, όμως, η τσάντα της έπιασε φωτιά, την άφησε στον διάδρομο ενώ οι άλλοι επιβάτες προσπαθούσαν να καθήσουν στις θέσεις τους, προστίθεται στο δημοσίευμα.

«Φωτιά και καπνός άρχισαν να βγαίνουν από την τσάντα, ακούσαμε ήχους εκρήξεων και ο καπνός άρχισε να γεμίζει την καμπίνα» δήλωσε άλλος αυτόπτης μάρτυρας.

Η ανακοίνωση της αεροπορικής εταιρείας EasyJet αναφέρει:

«Η easyJet μπορεί να επιβεβαιώσει ότι η πτήση EZY8216 από το Ηράκλειο στο Λονδίνο εκκενώθηκε κατά τη διαδικασία της επιβίβασης λόγω φωτιάς σε τσάντα επιβάτη. Η πυροσβεστική βρέθηκε στο αεροπλάνο και το πλήρωμα το εκκένωσε όπως προβλέπεται από τις σχετικές διαδικασίες».