Τετάρτη, 22 Μαΐου 2024

Συναγερμός στο Δήμο Σπάτων-Αρτέμιδας: Φωτιά σε δασική έκταση - Σηκώθηκαν και εναέρια μέσα

Η ενημέρωση της Πυροσβεστικής

16 Απριλίου 2024 11:51
Συναγερμός στο Δήμο Σπάτων-Αρτέμιδας: Φωτιά σε δασική έκταση - Σηκώθηκαν και εναέρια μέσα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συναγερμός επικρατεί στην περιοχή Άγιος Νικόλαος Μπούρα στο Δήμο Σπάτων-Αρτέμιδας, καθώς έχει ξεσπάσει φωτιά σε δασική έκταση στο εν λόγω σημείο.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις, όπως ενημέρωσε η Πυροσβεστική, μετά την πυρκαγιά που είχε σημειωθεί στην Εύβοια.

Μικρός ήρωας: 5χρονος έβγαλε την αδερφή του από σπίτι που έπιασε φωτιά - Γύρισε και για τον σκύλο (photo)

Ένας 5χρονος στην Τζόρτζια των ΗΠΑ έδειξε τέτοια ψυχραιμία όταν έπιασε φωτιά το σπίτι του, που έσωσε όλη την οικογένειά του! Και τώρα θα βραβευθεί από την πυροσβεστική σαν να ήταν επαγγελματίας διασώστης.

Ένας μικρός ήρωας

Ο Νόα Γουντς ξύπνησε από τις φλόγες και τον καπνό στον δωμάτιό του, ένα βράδυ Κυριακής. Οι γρήγορες αντιδράσεις του αποδείχθηκαν σωτήριες για την αδελφή του και την υπόλοιπη οικογένειά του. Ο 5χρονος αρχικά άρπαξε την 2χρονη αδελφή του- με την οποία κοιμούνται στο ίδιο δωμάτιο- και την έβγαλε έξω, από το παράθυρο.

Όμως, ο μικρός ήρωας επέστρεψε στο δωμάτιο- όπου ξέσπασε η φωτιά από βραχυκύκλωμα σε πρίζα- για να σώσει και τον σκύλο. Αμέσως έτρεξε στο διπλανό σπίτι, που μένει ο θείος του και μαζί κατάφεραν να ειδοποιήσουν τα άλλα επτά μέλη της οικογένειας. Όλοι κατάφεραν να βγουν με ασφάλεια από το σπίτι.

«Έχουμε ξαναδεί παιδιά να ειδοποιούν τις οικογένειές τους. Αλλά το ότι ένας 5χρονος έκανε αυτό… είναι πραγματικά ασυνήθιστο», δήλωσε ο επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας της περιοχής.

Η ανάρτηση για τον μικρό Νόα

Ο 5χρονος και άλλα τέσσερα μέλη της οικογένειάς του δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες για μικρά εγκαύματα και εισπνοή καπνού. Τώρα, ο Νόα θα τιμηθεί για τον ηρωισμό του. Θα γίνει επίτιμος πυροσβέστης, αλλά θα του απονεμηθεί και βραβείο που παίρνουν οι επαγγελματίες διασώστες.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share