Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024

Δύσκολη μέρα για την Εύβοια: Φωτιά ξέσπασε στο νησί μετά τον πρωινό σεισμό (video)

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι

13 Απριλίου 2024 15:49
Δύσκολη μέρα για την Εύβοια: Φωτιά ξέσπασε στο νησί μετά τον πρωινό σεισμό (video)
Από Εύη Κουρίδου

Σε εξέλιξη βρίσκεται το μεσημέρι του Σαββάτου (13/4) φωτιά που ξέσπασε στο χωριό Καλημεριάνοι του Δήμου Κύμης Αλιβερίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το τοπικό μέσο evima.gr, στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, ωστόσο ευτυχώς δεν απειλούνται σπίτια.

Υπενθυμίζεται ότι στις 05:23 τα ξημερώματα σημειώθηκε σεισμός μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με αρκετούς μετασεισμούς.

Φωτιά στην Βραυρώνα: Μάχη για κατάσβεση με επίγεια και εναέρια μέσα

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική το πρωί της Δευτέρας (8/4), έπειτα από φωτιά που ξέσπασε σε αγροτοδασική επί της οδού Αλκμήνης στην περιοχή Κήποι Βραυρώνας στο Μαρκόπουλο Αττικής.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής, για την αντιμετώπισή της κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Δείτε επίσης: Κρήτη: Μία σύλληψη για την μεγάλη φωτιά στην Ιεράπετρα

Η φωτιά καίει σε χαμηλή βλάστηση, είναι μακριά από οικισμό και δεν απειλούνται σπίτια.

Στο σημείο επιχειρούν 44 πυροσβέστες με 14 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρο τμήμα και δύο ελικόπετρα.

Στο σημείο όπου μαίνεται η φωτιά στο Λασίθι βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής καθώς επιχειρούν 169 πυροσβέστες με 12 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 30 οχήματα ενώ από αέρος συνδράμουν 4 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα για συντονισμό.

Η φωτιά σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti έχει περάσει μέσα από αρκετά σπίτια έχοντας κάψει αρκετές αυλές ενώ τουλάχιστον μια κατοικία έχει σοβαρότερες ζημιές. Επίσης υπάρχουν πληροφορίες για φθορές σε αποθήκη μεγάλης επιχείρησης της περιοχής, ενώ έχουν καεί και κάποια θερμοκήπια.

Από την μεγάλη φωτιά που έχει ξεσπάσει στο Λασίθι έχουν τραυματιστεί τρεις άνθρωποι. Πρόκειται για έναν 74χρονο κάτοικο από τον Μαύρο Κόλυμπο ο οποίος έχει διακομιστεί στο νοσοκομείο Βενιζέλειο με εγκαύματα και αναπνευστικά προβλήματα και έχει διασωληνωθεί.

Επιπλέον μία γυναίκα με κάταγμα στο χέρι, καθώς και ένας πυροσβέστης, ελαφρά τραυματισμένος με διάστρεμμα.

Σημειώνεται ότι οι οικισμοί Μαύρος Κόλυμπος, Αχλιά, Αγία Φωτιά και Γαλήνη έχουν εκκενωθεί από το πρωί (06/04/2024) και οι κάτοικοί τους έχουν απομακρυνθεί από τις περιοχές λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη.

Μάχη για να μην περάσουν οι φλόγες στο δασάκι του Κουτσουρά

Σύμφωνα με το neakriti ελικόπτερο της ΕΜΟΔΕ κατάφερε αργά το απόγευμα του Σαββάτου (6/4) να πραγματοποιήσει ρίψεις νερού στην περιοχή, καθώς τα άλλα δύο ελικόπτερα προηγούμενος δεν μπόρεσαν να το κάνουν, ενώ την ίδια ώρα επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, ώστε η φωτιά να μην περάσει το δασάκι του Κουτσουρά.

Την ίδια ώρα κατασκευάζονται και διαπλατύνονται οι αντιπυρικές ζώνες που υπάρχουν για να μην φτάσει και να περάσει η φωτιά στο Φαράγγι των Πεταλούδων και από εκεί να περάσει με τη δύναμη του ανέμου προς το σημείο που βρίσκονται οι κάτοικοι της περιοχής και παρακολουθούν με ανησυχία τις εξελίξεις.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share