Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024

«Σούβλισμα» από τα Μερομήνια: Έρχονται φλογερές θερμοκρασίες - Πως θα κάνουμε Πάσχα και Πρωτομαγιά

Η εξέλιξη του καιρού

16 Απριλίου 2024 10:19
«Σούβλισμα» από τα Μερομήνια: Έρχονται φλογερές θερμοκρασίες - Πως θα κάνουμε Πάσχα και Πρωτομαγιά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καιρός: Αρκετοί εμπιστεύονται τα Μερομήνια, τα οποία ναι μεν δεν μπορούν να δώσουν ασφαλείς προβλέψεις, όμως αποτελούν για κάποιους εργαλείο παρατήρησης.

Οι πυρκαγιές που έκαψαν την Ελλάδα στις αρχές του Αυγούστου θόλωσαν το τοπίο για το πώς θα κυμανθεί ο Απρίλιος. Με επιφύλαξη, τον Απρίλιο θα σημειωθεί άνοδο της θερμοκρασίας, τουλάχιστον, κατά το τελευταίο δεκαήμερο με ισχυρούς, όμως, ανέμους.

1 έως 5 Μαΐου αέρας, ίσως βροχή. 6 έως 16 Μαΐου άστατος καιρός, βροχές, μπουρίνια με σφοδρούς ανέμους, ίσως και καταιγίδες. 17 έως 24 Μαΐου πιο ήπιος καιρός, με επιφύλαξη λόγω πυρκαγιών. 25 έως 31 Μαΐου βροχές και αέρας.

Απρίλιος 2024

Πρώτο μισό του μήνα με φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες, 15-18 Απριλίου κακοκαιρία σε ολόκληρη τη χώρα με ισχυρές βροχές. Τελευταίο δεκαήμερο του μήνα με σταδιακά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και τοπικές μπόρες σε Μακεδονία.

Μάιος 2024

Πρώτη εβδομάδα με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, μικρή πτώση στη συνέχεια και 17-26 Μαΐου υψηλές θερμοκρασίες και πιθανότητα για οριακό καύσωνα κυρίως σε κεντρικά και νότια. Στο τέλος του μήνα τοπικές μπόρες.

Σημειώνεται ότι η μέθοδος για τα Μερομήνια είναι απλή. Όσοι γνωρίζουν, παρατηρούν τον καιρό του Αυγούστου για 12 ημέρες, εκ των οποίων κάθε μία αντιπροσωπεύει τον καιρό των επόμενων μηνών. Δηλαδή, η πρώτη ημέρα δείχνει τι καιρό θα κάνει τον ερχόμενο Αύγουστο, η δεύτερη αφορά τον καιρό του Σεπτεμβρίου, η τρίτη του Οκτωβρίου, κ.ο.κ.

Ηχηρή ανακοίνωση από τον Γιώργο Τσατραφύλλια: Το φθινόπωρο επιστρέφει! Σαρωτική μεταβολή του καιρού από 20/4

Καιρός: Με το πέπλο της αφρικανικής σκόνης να σκεπάζει την χώρα μας σήμερα Τρίτη (16/4) και μας αποχαιρετά την Πέμπτη (18/4) με λασποβροχές και νοτιάδες έως 8 μποφόρ στα βορειοδυτικά της χώρας.

Με την ευκαιρία, δείτε την πρόβλεψη του καιρού από τα Μερομήνια.

Όπως επεσήμανε ο Γιώργος Τσατραφύλλιας αναμένεται σημαντική πτώση της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο έως και 15 βαθμούς. Δεν θα ξεπεράσει τους 20 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share