Κυριακή, 19 Μαΐου 2024

Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Σάββατο 13 Απριλίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο;

Χρόνια πολλά σε όσους γιορτάζουν!

13 Απριλίου 2024 07:00
Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Σάββατο 13 Απριλίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο;
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Χρόνια πολλά σε όλους όσους γιορτάζουν σήμερα, Σάββατο 13 Απριλίου σύμφωνα με το εορτολόγιο!

Να υπενθυμίσουμε ποιοι γιόρταζαν χθες 12 Απριλίου.

Σήμερα λοιπόν είναι της Αγίας Θεοδοσίας και Γεροντίου, Αγίου Μαρτίνου.

Γιορτάζουν

  • Γερόντιος
  • Μαρτίνος, Μαρτίνη
  • Μαρτίνα, Τίνα
  • Αγίας Θεοδοσίας και Γεροντίου, Αγίου Μαρτίνου

Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Σάββατο 13 Απριλίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο;

Ποιοι γιόρταζαν στις 11 Απριλίου;

Χρόνια πολλά σε όλους όσους γιορτάζουν Πέμπτη 11 Απριλίου σύμφωνα με το εορτολόγιο!

Γιορτάζουν

Αντίπας, Αντύπας

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Aσθενείας Πάρκινσον

Δέχτηκε 55 σφαίρες και έμεινε αλώβητη: Συγκλονίζει το θαύμα της Παναγίας στην Ημαθία με την σπάνια μορφή της Μεγαλόχαρης που μαγνητίζει

Παναγία Μελικιώτισσα: Η σπάνια μορφή της Παναγίας, που μαγνητίζει όποιον την αντικρίζει για πρώτη φορά, είναι το δεύτερο χαρακτηριστικό που κάνει την εικόνα ξεχωριστή.

Με την ευκαιρία, δείτε την άγνωστη ιστορία της Παναγίας με τα Επτά Σπαθιά.

Το πρώτο που θα δει κανείς κι αυτό που οι κάτοικοι της Μελίκης Ημαθίας αποκαλούν θαύμα, είναι οι 55 σφαίρες που φέρει παντού η εικόνα, εκτός από το πρόσωπό της, που παρέμεινε αλώβητο.

Ήταν 17 Μαρτίου του 1947. Ο εμφύλιος είχε αιματοκυλίσει την περιοχή. Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, μερικές δεκάδες στρατιώτες-ορισμένοι μιλούν για 55 ψυχές μαζί με παιδιά και γυναίκες αναζήτησαν καταφύγιο για να προστατευτούν από τη μανία του πολέμου.

Κάποιος τους πρόδωσε. Πριν φτάσει το χάραμα, ακούστηκαν οι πρώτοι πυροβολισμοί. Είχε προηγηθεί η προσπάθεια των ανταρτών να σπάσουν την ξύλινη πόρτα της παλιάς εκκλησίας. Στάθηκε αδύνατο. Τότε άρχισαν να πυροβολούν κατά ριπάς. Όταν άδειασαν τα όπλα τους, μπήκαν στον ρημαγμένο ναό και έμειναν άφωνοι με όσα αντίκρισαν. Κανείς από τους στρατιώτες και όσους βρίσκονταν μέσα δεν έπαθε το παραμικρό.

Δέχτηκε 55 σφαίρες και έμεινε αλώβητη: Συγκλονίζει το θαύμα της Παναγίας στην Ημαθία με την σπάνια μορφή της Μεγαλόχαρης που μαγνητίζει

Όλες οι σφαίρες βρίσκονταν πάνω στην εικόνα της Παναγίας, που στόλιζε το τέμπλο. Μοναδικό σημείο όπου δεν υπήρχε ούτε μια σφαίρα ήταν το πρόσωπο της Θεοτόκου που εξακολούθησε να κοιτάζει τους πάντες με αγάπη.
Το σύγχρονο Θαύμα
Μισό αιώνα μετά, οι κάτοικοι της Μελίκης, στην Ημαθία ξαναέζησαν το δικό τους θαύμα πριν από περίπου 4 χρόνια.

Όπως είχε αποκαλύψει η εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, τον Μάρτιο του 2015 η εικόνα της Παναγιάς της Μελικιώτισσας, που ήταν «κρυμμένη» για περισσότερο από 50 χρόνια, «εμφανίστηκε» και πάλι.

Αυτή τη φορά στα χέρια του νέου εφημέριου του Ναού της Αγίας Παρασκευής, του πατέρα Γεωργίου. Οι κάτοικοι της περιοχής αντιμετωπίζουν την επανεμφάνιση της ως σημάδι από τον Θεό ότι δεν τους έχει εγκαταλείψει.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share