Τρίτη, 30 Απριλίου 2024

Καταγγελία στη Κρήτη: Αστυνομικοί πήραν τις κουβέρτες αστέγων - Το δράμα των ηλικιωμένων

Συγκλονίζει η «Οδύσσεια» για την αναζήτηση εργασίας.

12 Απριλίου 2024 10:10
Καταγγελία στη Κρήτη: Αστυνομικοί πήραν τις κουβέρτες αστέγων - Το δράμα των ηλικιωμένων
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το δικό του δράμα ζει ένα ζευγάρι άστεγων ηλικιωμένων που πήγε στο Ηράκλειο της Κρήτης για μια καλύτερη ζωή, ωστόσο, βρέθηκαν αντιμέτωποι με πολλά προβλήματα.

Διαβάστε επίσης: Κρήτη: «Παππού, ήθελες αγοράκι;» - 60χρονος ζητά να τον σκοτώσουν από το να επιστρέψει στη φυλακή

Και σαν να μην έφτανε αυτό, βρέθηκαν αντιμέτωποι και με την απάθεια της αστυνομίας -η οποία μάζεψε τις κουβέρτες και τα πράγματά τους με αποτέλεσμα να κοιμούνται έξω στο κρύο χωρίς καμία προστασία.

Την καταγγελία έκανε ο πρόεδρος της Ομάδας «Άστεγοι Κρήτης», Μηνάς Χατζηδάκης, που επικοινώνησε με το neakriti.gr, αναφέροντας πως υπήρξε παρέμβαση από την ΕΛ.ΑΣ. στον χώρο των δύο αστέγων, απομακρύνοντας τις κουβέρτες και τα πράγματά τους με αποτέλεσμα να επιδοθούν στη διάρκεια της νύχτας σε ένα ατέρμονο αγώνα να βρεθεί μια κουβέρτα για να κοιμηθούν... και πάλι στον δρόμο.

Άστεγοι ηλικιωμένοι στην Κρήτη

Πώς έφτασαν στον Ηράκλειο

Η υπόθεση των αστέγων της πλατείας Ελευθερίας έχει συγκλονίσει τους κατοίκους της περιοχής οι οποίοι σπεύδουν να βοηθήσουν με όποιον τρόπο μπορούν, ενώ συγκλονίζει η «Οδύσσεια» τους για την αναζήτηση εργασίας.

Πριν από λίγες ημέρες τους κάλεσε Ηρακλειώτης επιχειρηματίας για να τους προσφέρει δουλειά. Το ζευγάρι των ηλικιωμένων αφού έφτασε από την Αθήνα, τον πήρε τηλέφωνο και τους είπε να πάνε στην πλατεία Ελευθερίας όπου θα περνούσε εκείνος από ’κει να τους πάρει. Ωστόσο, δεν πέρασε ποτέ.

Έκλεισε και το κινητό του τηλέφωνο και δεν τον βρήκαν ποτέ εδώ και 10 μέρες, με συνέπεια να κοιμούνται έξω στην πλατεία Ελευθερίας, ζητώντας τη βοήθεια του κόσμου για να συγκεντρώσουν τα χρήματα που χρειάζονται προκειμένου να βγάλουν εισιτήρια, να ξαναμπούν στο καράβι και να γυρίσουν στην Αθήνα.

«Βγάζει αίμα, έλα, στοπ!»- Τραγικό βίντεο από άγρια συμπλοκή ανηλίκων στο παλιό λιμάνι των Χανίων

Άγριος ξυλοδαρμός μεταξύ ανηλίκων και μάλιστα on camera έλαβε χώρα τη νύχτα στο παλιό λιμάνι των Χανίων, στην οδό Χάληδων, όπως φαίνεται στο βίντεο που εξασφάλισε το zarpanews.gr

Διαβάστε επίσης: Ενδοσχολική βία: Νέα εθνική στρατηγική - Επανέρχεται η πενθήμερη αποβολή και ο διαχωρισμός των απουσιών (video)

Στο βίντεο καταγράφεται ο άγριος ξυλοδαρμός μεταξύ ανηλίκων, με τον έναν εκ των δύο να έχει πέσει στο έδαφος ενώ η παρέα παρακολουθεί. «Βγάζει αίμα, έλα στοπ!» ακούγεται χαρακτηριστικά μία φωνή στο τέλος.

Ένα περιστατικό που έρχεται να προστεθεί στον διαρκώς αυξανόμενο κοινωνικό προβληματισμό για τα περιστατικά bullying και την νεανική παραβατικότητα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share