Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024

Τέμπη: Εγγύηση 1,7 εκατ. ευρώ σε δυο ακόμη κατηγορούμενους για τη σύμβαση «717» - Ολοκληρώθηκαν οι απολογίες τους και αφέθηκαν ελεύθεροι

Επιπλέον τους επεβλήθη και απαγορευση εξόδου από τη χώρα

29 Μαρτίου 2024 22:20
Τέμπη: Εγγύηση 1,7 εκατ. ευρώ σε δυο ακόμη κατηγορούμενους για τη σύμβαση «717» - Ολοκληρώθηκαν οι απολογίες τους και αφέθηκαν ελεύθεροι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δυο ακόμη απολογίες κατηγορουμένων για την περιβόητη σύμβαση «717» η οποία συνδέεται με την τραγωδία στα Τέμπη ολοκληρώθηκαν σήμερα (29/3) ενώπιον της ελληνίδας ευρωπαίας ανακρίτριας Χριστίνας Σαλάππα που ερευνά την υπόθεση.

Πρόκειται για δυο κατηγορούμενους από την πλευρά στελέχη του ΕΡΓΟΣΕ, οι οποίο αφέθηκαν ελεύθεροι με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα. Τους επιβλήθηκαν όμως υψηλότατες εγγυοδοσίες, ύψους 800 και 900 χιλιάδων ευρώ, αντιστοίχως όπως και απαγορευση εξόδου από τη χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Πέμπτη ελεύθεροι με υψηλή εγγύηση είχαν αφεθεί μετά τις απολογίες τους και δυο ακόμη στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ. Στους κατηγορούμενους αυτούς είχαν επιβληθεί εγγυήσεις ύψους 500.000 και 600.000 ευρώ αντιστοίχως. Ακόμη με απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα τους επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Δείτε επίσης: Καραμανλής για Τέμπη: «Είμαι στη διάθεση των αρχών - Δεν κρύφτηκα ποτέ πίσω από καμία βουλευτική ασυλία»

Οι απολογίες για τη συγκεκριμένη υπόθεση αναμένεται να συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα καθώς για τη συγκεκριμένη δικογραφία έχουν κληθεί από την ανακρίτρια να δώσουν εξηγήσεις περισσότερα από 20 μη πολιτικά πρόσωπα, τα οποία διώκονται για απάτη, απιστία, ψευδή βεβαίωση με σκοπό τον παράνομο προσπορισμό οφέλους, ηθική αυτουργία στην απάτη και ψευδείς βεβαιώσεις. Η διαδικασία των απολογιών αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος Απριλίου.

Τέμπη: Καταπέλτης ο Θανάσης Κατερινόπουλος - «Που προοριζόταν το παράνομο αυτό υλικό;»

Το δυστύχημα στα Τέμπη συνεχίζει να παραμένει μια πληγή ανοιχτή για όλο τον ελληνικό λαό, με τις «Ανοιχτές Υποθέσεις» να ασχολούνται σε βάθος με όσα έχουν προσπαθήσει να καλύψουν.

Ο ψυχίατρος Δημήτρης Παπαδημητριάδης αναφέρθηκε στα θύματα αλλά και στους επιζώντες που βιώνουν το δικό τους πένθος θέτοντας κάποιες καίριες ερωτήσεις.

Από πού βρήκαν οι δημοσιογράφοι τα ηχητικά ντοκουμέντα που αποδείχθηκαν ότι έχουν μονταριστεί.

«Κανείς δεν μπορεί όσο και αν το θέλει να μπει στη θέση αυτών των ανθρώπων. Ως ψυχίατρος δεν υπάρχει μεγαλύτερος πόνος να χάνει κάποιος το παιδί του. Νομοτελειακά θα κηδέψουμε τους γονείς μας, δεν περιμένει κανείς να κηδέψει το παιδί του. Δεν είναι μόνο οι 57. Είναι και ο Γεράσιμος που είναι σε κώμα και οι άνθρωποι που τραυματίστηκαν ψυχικά και έχουν επιβιώσει. Το ψυχικό τραύμα δεν θα θεραπευτεί ποτέ, το μυαλό θα αναβιώνει αυτές τις σκηνές και δεν μπορεί να συλλάβει το μυαλό τις εικόνες αυτές.

Υπάρχει ο δικηγόρος του σταθμάρχη που του καταλογίζεται το ανθρώπινο λάθος. Δεν τον έχω δει πουθενά να μιλάει! Κι αυτό που μου κάνει εντύπωση, σε αυτά τα ηχητικά που είναι μονταρισμένα, οι δημοσιογράφοι ρωτήθηκαν από πού τα βρήκαν;», ανέφερε ο κ. Παπαδημητριάδης.

Ο Θανάσης Κατερινόπουλος έθεσε το δικό του ερώτημα που αν μη τι άλλο εκφράζει όλο τον λαό σχετικά με το εμπορικό τρένο.

Ποιο ήταν εκείνο το υλικό που προκάλεσε την έκρηξη; Γιατί δεν έχει βρεθεί ακόμη;

«Οι ευθύνες είναι καταφανέστατες όχι μόνο για τη σύμβαση και το ατύχημα. Πού προοριζόταν το παράνομο υλικό; Γιατί ήταν παράνομο υλικό!», είπε ο Θανάσης Κατερινόπουλος.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share