ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

«Βαρύ» το κλίμα για την εθνική επέτειο από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη: «Ανήμερα της 25ης Μαρτίου τα πιο πολλά φαινόμενα…»

«Βαρύ» το κλίμα για την εθνική επέτειο από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη: «Ανήμερα της 25ης Μαρτίου τα πιο πολλά φαινόμενα…»
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Επιμένει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης ως προς τα φαινόμενα, που θα συναντήσουμε στην εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, με τον μετεωρολόγο να αναλύει τον καιρό του τριημέρου στο Open.

Συγκεκριμένα και μετά το ξεκαθάρισμα της Χριστίνας Σούζη, ο ίδιος έκανε λόγο για υψηλές θερμοκρασίες ωστόσο ανήμερα της 25ης Μαρτίου, τα πιο πολλά φαινόμενα αναμένονται στη δυτική και βόρεια Ελλάδα και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Όσον αφορά στην Αττική δεν αποκλείεται στο διάστημα 11:00 – 13:00 να περάσει ένα κύμα κακοκαιρίας που θα δώσει κάποιες σύντομες μπόρες, όχι κάτι έντονο όμως που θα εμποδίσει την στρατιωτική παρέλαση.

Για το Σάββατο (23/3), πρώτη ημέρα του τριημέρο ο καιρός θα είναι ασταθής το απόγευμα σε ορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας, μέχρι όμως και το μεσημέρι ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος ενώ είναι πιθανές οι μπόρες στα ορεινά. Στη δυτική Ελλάδα αναμένονται βροχές και καταιγίδες την Κυριακή κυρίως προς το μεσημέρι και το απόγευμα, ενώ το βράδυ το φαινόμενα να αναπτυχθούν στη βορειοδυτική και βόρεια Ελλάδα.




Καιρός σήμερα  22/03: Σχεδόν αίθριος με λίγες νεφώσεις – Σε ποιες περιοχές επιστρέφουν οι βροχές και οι καταιγίδες

Καιρός σήμερα 22/03: Παροδικές βροχές με πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων κυρίως σε ορεινά ηπειρωτικά τμήματα. Μικρή θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα Παρασκευή, αφού από το μεσημέρι και το απόγευμα στη Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, την Στερεά Ελλάδα, την Εύβοια, την Πελοπόννησο και τα Επτάνησα θα σημειωθούν βροχές, μικρής και μέτριας έντασης.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στη Θράκη σχεδόν αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Στη Μακεδονία αραιές νεφώσεις που γρήγορα από τα δυτικά θα πυκνώσουν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι με βελτίωση το βράδυ.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και από το μεσημέρι στα ηπειρωτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τη νύχτα στα νότια νησιά του Ιονίου.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4, στο Ιόνιο δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Από το βράδυ θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι, ενώ από το απόγευμα θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Στις Κυκλάδες αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν. Στην Κρήτη λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές με τοπικές βροχές ή όμβρους.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές.
Άνεμοι: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου βορειοανατολικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα μέχρι το μεσημέρι τοπικά 6 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Στις Σποράδες το πρωί πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4, πρόσκαιρα το πρωί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και το μεσημέρι – απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.
Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου.




0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου