Δευτέρα, 13 Μαΐου 2024

Αλλάζουν το καιρικό σκηνικό μετά τα Κούλουμα τα Μερομήνια: «Τα πράγματα γίνονται δύσκολα στον επόμενο μήνα, φτάνοντας στην 25η Μαρτίου και το Πάσχα...»

Η ανάλυση για τις επόμενες γιορτές

18 Μαρτίου 2024 14:34
Αλλάζουν το καιρικό σκηνικό μετά τα Κούλουμα τα Μερομήνια: «Τα πράγματα γίνονται δύσκολα στον επόμενο μήνα, φτάνοντας στην 25η Μαρτίου και το Πάσχα...»
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ-ΑΝΤΩΝΗΣ ΛΑΜΠΡΟΥ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Καθαρά Δευτέρα γιορτάζεται σήμερα (18/3) και η 25η Μαρτίου με το Πάσχα ακολουθούν σε μεγάλες γιορτές, με τα Μερομήνια να αναλύουν το τι πρόκειται να επακολουθήσει στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Ο Μάιος, σύμφωνα με τα Μερομήνια, θα θυμίζει... καλοκαίρι και θα είναι πιο «γλυκός» σε σχέση με άλλες χρονιές, ωστόσο μέχρι να φτάσουμε εκεί θα περάσουμε αρκετές διακυμάνσεις, με τον Απρίλιο ωστόσο να είναι λίγο πιο δύσκολος.

Η ανάλυση από τα Μερομήνια έως το Πάσχα

Απρίλιος 2024

Με δύσκολο καιρό θα αρχίσει ο Απρίλιος, ωστόσο, στην πορεία θα αρχίσει να βελτιώνεται. Οι βροχές και ο αέρας θα εμφανίζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι τα μέσα του μήνα, όταν και σταδιακά θα αρχίσει περαιτέρω βελτίωση.

Μάιος 2024

Πρώτη εβδομάδα με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, μικρή κάθοδος στη συνέχεια και 17-26 υψηλές θερμοκρασίες και πιθανότητα για οριακό καύσωνα κυρίως σε κεντρικά και νότια. Στο τέλος του μήνα τοπικές μπόρες.

Πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού την Τρίτη (19/3)

Πρόσκαιρη μεταβολή αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός αύριο Τρίτη (19/3), με βροχές και σποραδικές καταιγίδες να κάνουν την εμφάνισή τους, αρχικά στα δυτικά, από τις προμεσημβρινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα, κάτι που αναφέρει και ο Τάσος Αρνιακός.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, τα φαινόμενα από αργά το απόγευμα στα δυτικά σταδιακά θα σταματήσουν. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά από το απόγευμα.

Οι άνεμοι στα νότια θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, από το απόγευμα βορείων διευθύνσεων 4 με 5 και στα βόρεια 6, με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα στο βόρειο Αιγαίο τοπικά στα 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Θα φτάσει στα βόρεια τους 15 με 17 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 17 με 19, τοπικά στα νότια τους 20 βαθμούς Κελσίου.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share