Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Θεσσαλονίκη: Αναβλήθηκε για τις 29 Μαρτίου η δίκη των 49 συλληφθέντων στο ΑΠΘ

Ελεύθεροι όλοι

18 Μαρτίου 2024 14:19
Θεσσαλονίκη: Αναβλήθηκε για τις 29 Μαρτίου η δίκη των 49 συλληφθέντων στο ΑΠΘ
ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Για τις 29 Μαρτίου αναβλήθηκε η δίκη των 49 συλληφθέντων στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, λόγω απουσίας μαρτύρων.

Και οι 49 συλληφθέντες αμέσως μετά την απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης αφέθηκαν ελεύθεροι.

Να υπενθυμίσουμε την επέμβαση των ΜΑΤ σε υπό κατάληψη σχολές του ΑΠΘ.

Έξω από το δικαστικό μέγαρο της συμπρωτεύουσας σημειώθηκαν εντάσεις μεταξύ της αστυνομίας και ατόμων που συγκεντρώθηκαν σε ένδειξη συμπαράστασης

Υπενθυμίζεται ότι μετά την εις βάρος τους ποινική δίωξη για σοβαρή διατάραξη ομαλής λειτουργίας νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου (ΑΕΙ) και απείθεια (οι 48 από τους 49 αρνήθηκαν να υποβληθούν σε δακτυλοσκοπική εξέταση), οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν να δικαστούν, με την αυτόφωρη διαδικασία, στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Ωστόσο η δίκη στο Αυτόφωρο αναβλήθηκε λόγω απουσίας μαρτύρων και το δικαστήριο ανέβαλε την υπόθεση για τις 29 Μαρτίου, αίροντας (αυτοδικαίως) την κράτηση και των 49 κατηγορουμένων (ηλικίας 19 έως 30 ετών και μεταξύ αυτών 31 άνδρες και 18 γυναίκες).

Θεσσαλονίκη: Διώξεις στους 49 συλληφθέντες στο ΑΠΘ - Αρνήθηκαν να δώσουν αποτυπώματα (video)

Στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκαν να δικαστούν, με την αυτόφωρη διαδικασία, οι 49 συλληφθέντες από την αστυνομική επιχείρηση στο ΑΠΘ.

Ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος τους δίωξη για σοβαρή διατάραξη ομαλής λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας, καθώς και για απείθεια τους 48 από τους 49, επειδή αρνήθηκαν να δώσουν αποτυπώματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday, θα δικαστούν την Καθαρά Δευτέρα στις 12.00 ενώ στο δικαστικό μέγαρο έφτασαν υπό δρακόντεια μέτρα και εισήλθαν από την πίσω πόρτα.

Ένας εξ αυτών, φώναξε «ζήτω οι καταλήψεις» ενώ κοιτούσε τις κάμερες, ενώ ένας άλλος ύψωσε συμβολικά τη γροθιά του αριστερού του χεριού.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας κατά συναυτουργία, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και φωτοβολίδων.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης στο ΑΠΘ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 22 ξύλινα κοντάρια, στις άκρες των οποίων ήταν προσαρμοσμένα τεμάχια υφάσματος, 12 αντιασφυξιογόνες μάσκες, 11 πυροσβεστήρες, περιέχοντες μπογιά, τέσσερις πυροτεχνικές κατασκευές (τύπου ναυτικός πυρσός), ένας μεταλλικός κόφτης σιδήρου, δύο μεταλλικοί τροχοί κοπής.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share