Τετάρτη, 01 Μαΐου 2024

Συναγερμός στον Πειραιά: Έκρηξη δίπλα σε βενζινάδικο - Οι πρώτες εκτιμήσεις της Αστυνομίας

Η βομβιστική επίθεση ήταν «προειδοποιητική» - Ακούστηκε μέχρι την Καλλιθέα

8 Μαρτίου 2024 07:49
Συναγερμός στον Πειραιά: Έκρηξη δίπλα σε βενζινάδικο - Οι πρώτες εκτιμήσεις της Αστυνομίας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συναγερμός επικράτησε το πρωί της Παρασκευής (8/3) στον Πειραιά, καθώς ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε δίπλα σε βενζινάδικο, αναστατώνοντας την περιοχή και τους κατοίκους της, τη στιγμή που τις προηγούμενες ώρες είχαν σημειωθεί για άλλους λόγους απειλητικά τηλεφωνήματα.

Συγκεκριμένα, στις οδούς Σκυλίτση και Πυθαγόρα δίπλα σε βενζινάδικο, στις 3.25 σημειώθηκε έκρηξη ενώ οι υλικές ζημίες που έχουν προκληθεί στο βενζινάδικο αλλά και σε παρακείμενα αυτοκίνητα.

Η έκρηξη φαίνεται πως ήταν «προειδοποιητική» σύμφωνα με τις Αρχές. Δίπλα από το βενζινάδικο, στον υπαίθριο χώρο τοποθετήθηκε η βόμβα δημιουργώντας ένα άνοιγμα. Στον ακάλυπτο χώρο στάθμευσης αυτοκίνητων ήταν ο χώρος που οι άγνωστοι είχαν τοποθετήσει την βόμβα.

Η ΕΛ.ΑΣ. αναζητά τα στοιχεία προκειμένου να εντοπίζει τους δράστες και το κίνητρο της επίθεσης. Ο εν λόγω χώρος στάθμευσης είναι μεσοτοιχία με το βενζινάδικο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΛ.ΑΣ. και από στοιχεία από μαρτυρίες κατοίκων που συλλέγουν οι Αρχές, πριν από έναν μήνα, είχαν πέσει πυροβολισμοί στο σημείο από διερχόμενο όχημα.

Η Αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο του ξεκαθαρίσματος λογαριασμών και μαφιόζικης επίθεσης.

Το σημείο που βρίσκεται το βενζινάδικο είναι σε κατοικημένη περιοχή ενώ έσπασαν τζάμια από πολυκατοικίες πλησίον της επιχείρησης.

Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που ακούστηκε μέχρι και την Κατεχάκη, σύμφωνα με πληροφορίες.

Η εκτίμηση για το κίνητρο

Οι Αρχές εκτιμούν πως 500 περίπου βενζινάδικα είναι υπό καθεστώς «ξεκαθαρίσματος λογαριασμών». Η κάτοικος της περιοχής, κ. Βούλα, ανέφερε στο MEGA:

«Εγώ επειδή κοιμάμαι αργά, 3.15 ακούστηκε ένας μεγάλος θόρυβος, άνοιξαν τα παράθυρα, έσπασαν τζάμια και μύριζε μπαρούτι. Όλη η πολυκατοικία κατεβήκαμε κάτω, και το αμάξι μας καταστράφηκε ολοσχερώς. Πριν από έναν μήνα είχαμε ακούσει πυροβολισμούς δεν ξέρω αν έχει κάποια σχέση. Δεν ξέρω ποιος θα μας αποζημιώσει», δήλωσε.

«Όλα τα τζάμια σπάσανε στο σπίτι μας ευτυχώς δεν ήμουν κοντά σε κάποιο», συμπλήρωσε.

Πριν από μισή ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες ένα σκούρο αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες εντοπίστηκε στην γέφυρα Καλυφτάκη, η αστυονμία του έκανε σήμα να σταματήσει και αυτό δεν σταμάστησε. Έτσι ξεκίνησε καταδίωξη ενώ εξετάζεται εάν αυτό το γεγονός συνδέεται με το περιστατικό στον Πειραιά.

Οι Αρχές, από την πλευρά τους, ερευνούν την εμπλοκή μαύρου ΙΧ με καταδίωξη στην γέφυρα Καλυφτάκη.

«Το ωστικό κύμα έφτασε μέχρι και σε ένα κομμωτήριο»

Στο EΡΤΝews και τον Κώστα Στάμου κάτοικος της περιοχής περιέγραψε πώς έζησε το περιστατικό. Ο κ. Γιώργος που μένει σε πολυκατοικία απέναντι από το βενζινάδικο ανέφερε χαρακτηριστικά «ήταν γύρω στις 03: 20. Κοιμόμασταν στο σπίτι μας εγώ και η οικογένειά μου. Ξαφνικά ακούστηκε ένας εκκωφαντικός θόρυβος τρομερής δύναμης. Πεταχτήκαμε πάνω, βγήκαμε στο μπαλκόνι να δούμε τι ακριβώς συμβαίνει. Από το βενζινάδικο έβγαινε ένας άσπρος καπνός. Δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε τι έγινε. Εκείνο που φανταστήκαμε περισσότερο ότι επειδή είναι και το φυσικό αέριο μήπως έγινε κάτι με αυτό. Δεν μπορούσαμε να πάρουμε ανάσα. Σπάσανε οι τζαμαρίες όλων των πολυκατοικιών από κάτω[…] Και μάλιστα το ωστικό κύμα ήταν τόσο μεγάλο που έχει φτάσει και σε ένα κομμωτήριο που είναι κάτω στη δεξιά πλευρά που έχει σχεδόν διαλυθεί και αυτό. Εμείς βέβαια δεν ξέραμε αν ήταν βόμβα ή οτιδήποτε άλλο. Μετά πληροφορηθήκαμε τι είχε γίνει, αλλά ευτυχώς δεν είχαμε θύματα[…]».

O Κώστας Στάμου ανέφερε ότι συνομίλησε με ένα άτομο το οποίο εκείνη την ώρα βρισκόταν μέσα στο βενζινάδικο με το μηχανάκι του. Μόλις πριν είχε βάλει βενζίνη, είχε απομακρυνθεί, είχε βγει στον δρόμο για να φύγει και μόλις γύρισε το κεφάλι του και κοίταξε πίσω, άκουσε την έκρηξη. Αν το συγκεκριμένο πρόσωπο βρισκόταν μέσα στο βενζινάδικο την ώρα που έβαζε βενζίνη, θα υπήρχε ακόμα και απώλεια ανθρώπινων ζωών.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share