Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Απειλητικά τηλεφωνήματα για βόμβα στις ΔΟΥ Κηφισιάς και Πειραιά

Εκκένωση των κτηρίων και έρευνα των αρμόδιων υπηρεσιών

28 Φεβρουαρίου 2024 14:49
Απειλητικά τηλεφωνήματα για βόμβα στις ΔΟΥ Κηφισιάς και Πειραιά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Απειλητικά τηλεφωνήματα για ύπαρξη βόμβας στους χώρους των κτιρίων τους, δέχτηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης οι ΔΟΥ Κηφισιάς και Πειραιά.

Συγκεκριμένα, άγνωστοι κάλεσαν στις ΔΟΥ και ανέφεραν ότι πρόκειται να σκάσει βόμβα. Στα σημεία μετέβησαν αστυνομικοί και τα κτίρια εκκενώθηκαν.

Οι έρευνες βρίσκονται σε εξελιξη χωρις μεχρι στιγμής να έχει εντοπιστεί κάτι.

Διαβάστε επίσης: Συναγερμός για ύποπτο αντικείμενο έξω από τα γραφεία της Microsoft στο Μαρούσι - Κλειστή η Κηφισίας

Έκρηξη στο υπουργείο Εργασίας: Βρέθηκε η μηχανή των δραστών - Ψάχνουν αποτυπώματα και DNA

Τη μηχανή με την οποία διέφυγαν μετά την έκρηξη στο υπουργείο Εργασίας οι δράστες εντόπισε η Αστυνομία στο κέντρο της Αθήνας. Ψάχνουν αποτυπώματα και DNA.

Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής έθεσαν τη μηχανή σε επιτήρηση για μικρό χρονικό διάστημα και όταν κανείς δεν πήγε να την παραλάβει τη μετέφεραν στη ΓΑΔΑ, όπου οι ειδικοί των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων την κάνουν «φύλλο και φτερό» για τον εντοπισμό οποιουδήποτε βιολογικού ίχνους των ανθρώπων που τη χρησιμοποίησαν: Δακτυλικό αποτύπωμα, γενετικό υλικό.

Έκρηξη στο Υπουργείο Εργασίας

Εφόσον βρεθεί οποιοδήποτε αποτύπωμα θα αντιπαραβληθεί με το «ορφανό» αποτύπωμα που είχε εντοπισθεί στη βόμβα η οποία είχε τοποθετηθεί κοντά στην έδρα των ΜΑΤ στου Γουδή.

Ωστόσο, στην Αντιτρομοκρατική επικρατεί συναγερμός και ανησυχία αφού πέρα από το τηλεφώνημα ανάληψης ευθύνης για τη βόμβα στο υπουργείο Εργασίας από την «Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα» δεν υπάρχει ακόμη προκήρυξη- στο παρελθόν οργανώσεις δεν έστελναν προκηρύξεις αν σκόπευαν να κάνουν κι άλλο χτύπημα.

Την ίδια ώρα, προβληματισμό προκαλεί και ο παγιδευμένος με ζελατοδυναμίτιδα φάκελος με αποδέκτη την πρόεδρο Εφετών Θεσσαλονίκης ο οποίος εντοπίσθηκε στο γραφείο της δικαστικού λειτουργού έχοντας περάσει από όλα τα μέτρα ασφαλείας στο δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης. Ο μηχανισμός στο φάκελο θα μπορούσε να προκαλέσει θύματα. Ούτε γι’ αυτό υπάρχει ανάληψη ευθύνης, ενώ στο μικροσκόπιο των ερευνητών έχουν τεθεί και οι υποθέσεις που έχει χειρισθεί η δικαστής στην προσπάθεια να εντοπίσουν ποιος θα μπορούσε να την είχε στοχοποιήσει.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share