Κυριακή, 14 Απριλίου 2024

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στο μνημόσυνο των Τεμπών: «Αγάπη μου δεν θα σε ξαναδώ...» - Κραυγές οργής και ένα τεράστιο «γιατί» (video)

Τραγική φιγούρα η μητέρα που σπάραξε για το αδικοχαμένο παιδί της

28 Φεβρουαρίου 2024 12:26
Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στο μνημόσυνο των Τεμπών: «Αγάπη μου δεν θα σε ξαναδώ...» - Κραυγές οργής και ένα τεράστιο «γιατί» (video)
Από Ανθή Κουρεντζή

Τέμπη: Σκηνές ανείπωτης θλίψης εκτυλίχθηκαν στο μνημόσυνο για τον ένα χρόνο από τη φονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, μία ημέρα που γράφτηκε με μελανά γράμματα για την Ελλάδα με τον χαμό 57 ψυχών.

Συγγενείς των θυμάτων αφήνουν λουλούδια στα δεντράκια που έχουν φυτευτεί στο σημείο της τραγωδίας για να θυμίζουν σε όλους το δυστύχημα που σημειώθηκε πριν από έναν χρόνο, στις 23:22 το βράδυ.

Συγκλονιστική η στιγμή που μια μητέρα προσέγγισε το ένα από τα αυτοσχέδια μνήματα και σπαρακτικά φώναξε για το παιδί της «αγάπη μου, δεν το πιστεύω ότι δε θα σε ξαναδώ.. Πού είσαι;».

Ανατριχίλα σε όλη τη χώρα: Οι καμπάνες θα ηχήσουν πένθιμα 57 φορές σε κάθε γωνιά της Ελλάδας στη μνήμη των θυμάτων των Τεμπών

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Σε όλες της εκκλησίες της χώρας θα ηχήσουν σήμερα στις 10:00 οι καμπάνες στη μνήμη των ανθρώπων που έχασαν άδικα τη ζωή τους στο δυστύχημα των Τεμπών.

Οι καμπάνες θα ηχήσουν 57 φορές, όσοι και οι νεκροί της τραγωδίας με την συγκεκριμένη κίνηση να γίνεται έπειτα από σχετικό αίτημα της προέδρου του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών, Μαρίας Καρυστιανού.

Αφότου έγινε δεκτό το αίτημά της, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας με ανακοίνωσή της ενημέρωσε όλες τις εκκλησίες της Ελλάδας για αυτή την πρωτοβουλία. Με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η κα. Καρυστιανού αναφέρει πως:

«Ζητήσαμε από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών να ηχήσουν πένθιμα οι καμπάνες αύριο… Ευχαριστούμε από καρδιάς για την αποδοχή και την υλοποίηση της παράκλησης μας. Εξάλλου είμαστε πια βέβαιοι πως τίποτε δεν είναι αυτονόητο στη ζωή μας και τίποτε δεδομένο. Ένας χτύπος και ένα τρισάγιο λοιπόν, για κάθε ψυχή που έφυγε ένα χρόνο πριν στην κοιλάδα των Τεμπών».

Ανατριχίλα σε όλη τη χώρα: Οι καμπάνες θα ηχήσουν 57 φορές πένθιμα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας στη μνήμη των θυμάτων των Τεμπών

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share