Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Ανάσα για 50.000 ασθενείς: Ξεκινούν τα δωρεάν απογευματινά χειρουργεία του ΕΣΥ - Διαβεβαίωση Γεωργιάδη

«Πρώτοι θα εξυπηρετηθούν αυτοί που έχουν τον μεγαλύτερο χρόνο αναμονής»

27 Φεβρουαρίου 2024 07:46
Ανάσα για 50.000 ασθενείς: Ξεκινούν τα δωρεάν απογευματινά χειρουργεία του ΕΣΥ - Διαβεβαίωση Γεωργιάδη
Από Εύη Κουρίδου

Στα μέσα Απριλίου διαβεβαίωσε πως θα ξεκινήσουν τα δωρεάν απογευματινά χειρουργεία ο Άδωνις Γεωργιάδης, προκειμένου να εξυπηρετηθούν ασθενείς που βρίσκονται σε αναμονή.

Την ανακοίνωση έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανασκόπηση που δημοσίευσε στο Facebook, υπογραμμίζοντας πως θα αξιοποιηθούν 60 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για να μην επιβαρυνθούν οι πολίτες με το κόστος των επεμβάσεων.

Συγχρόνως, «Deal» Ελλάδας και Ινδίας για εργάτες γης - Τι συμφωνήθηκε κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού (video)

«Σε 1,5 μήνα από σήμερα ξεκινούν τα δωρεάν απογευματινά χειρουργεία στο ΕΣΥ», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας, τα απογευματινά – και κυρίως τα δωρεάν απογευματινά – χειρουργεία, δρομολογούνται με ταχείες διαδικασίες.

Αναμένεται μέσα στα επόμενα 24ωρα η Υπουργική Απόφαση για τα απογευματινά χειρουργεία στο ΕΣΥ, ενώ μετά τη δημοσίευσή της θα έχει άμεση ισχύ.

Ταυτόχρονα, επισήμανε πως στην τελική ευθεία βρίσκεται και η υλοποίηση του σχεδίου για τα 50.000 δωρεάν χειρουργεία μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης:

«Τα δωρεάν απογευματινά χειρουργεία που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, ξεκινάνε περίπου σε ενάμισι μήνα από σήμερα. Περιμένουμε την τελική έγκριση από το Ταμείο Ανάκαμψης, είναι καθαρά τυπική η διαδικασία», τόνισε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η εξυπηρέτηση της λίστας δωρεάν στα απογευματινά χειρουργεία του ΕΣΥ θα γίνει από τις μεγαλύτερες αναμονές προς τις μικρότερες:

«Θα πάμε ανάποδα στη λίστα, δηλαδή θα βρούμε αυτούς που έχουν τον μεγαλύτερο χρόνο αναμονής. Αυτοί που είναι σε αναμονή πάνω από χρόνο είναι περίπου 50 χιλιάδες. Αυτούς τους 50 χιλιάδες θα τους κάνουμε το χειρουργείο δωρεάν», κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share