Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Προειδοποίηση Κλέαρχου Μαρουσάκη: «Θα πέσει πολύ νερό! Η Άνοιξη θα κάνει ποδαρικό με έναν Μάρτιο που θα θυμίζει... Φθινόπωρο» (Video)

«Ο καιρός θα συνεχίσει να είναι μπερδεμένος και τον πρώτο μήνα της Άνοιξης»

22 Φεβρουαρίου 2024 08:30
Προειδοποίηση Κλέαρχου Μαρουσάκη: «Θα πέσει πολύ νερό! Η Άνοιξη θα κάνει ποδαρικό με έναν Μάρτιο που θα θυμίζει... Φθινόπωρο» (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Προειδοποιεί για την επερχόμενη επιδείνωση του καιρού από το Σάββατο το απόγευμα, ο μετεωρολόγος του OPEN, Κλέαρχος Μαρουσάκης, τονίζοντας πως θα υπάρξουν περιοχές της χώρας, όπου θα πέσει πολύ νερό.

Ο χειμώνας φεύγει και επίσημα σε λίγες ημέρες - αν και δεν ήρθε ποτέ πραγματικά - και η Άνοιξη θα κάνει ποδαρικό με έναν Μάρτιο που θα θυμίζει... Φθινόπωρο. Ο καιρός, λοιπόν, θα συνεχίσει να είναι μπερδεμένος και τον πρώτο μήνα της Άνοιξης, αφού τα μακροπρόθεσμα στοιχεία δείχνουν πως θα χαρακτηρίζεται από βροχές.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Κλέαρχο Μαρουσάκη τα πρώτα προγνωστικά στοιχία δείχνουν άστατο καιρό τον Μάρτιο, με αρκετές βροχές. «Θα θυμίζει προχωρημένο Φθινόπωρο», σχολίασε. Επίσης, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, από την Κεφαλονιά, την Πελοπόννησο μέχρι και την Αττική θα έχουμε αρκετά σύννεφα.

Δείτε στο βίντεο την αναλυτική πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη:

Τριήμερα στον πάγο από τα Μερομήνια: «Κλείδωσαν» τον καιρό για Καθαρά Δευτέρα και 25η Μαρτίου!

Μερομήνια 2024: Δεν είναι πολύ ευοίωνες οι προβλέψεις του καιρού, σύμφωνα με τα μερομήνια. Ο Μάρτιος θα είναι πιο ήπιος σε σχέση με άλλες χρονιές, ωστόσο αρκετό κρύο θα επανέλθει στις τελευταίες μέρες του και δεν αποκλείεται να δούμε ξανά τα χιόνια στη χώρα μας!

Παράλληλα, «σκωτσέζικο ντους» από τον Τάσο Αρνιακό - «Αυλαία για τον Φλεβάρη με καταιγίδες και...»

Μερομήνια 2024: Τι καιρό θα κάνει από Μάρτιο μέχρι τον Αύγουστο

καιροσ-απο-τα-μερομηνια

Μάρτιος 2024

Ο πρώτος μήνας που θα έχει πιο ήπιο καιρό αναμένεται να είναι ο Μάρτιος. Μετά τα μέσα του μήνα, ωστόσο, τα φαινόμενα θα αρχίσουν να είναι ξανά έντονα κατά τόπους ενώ στο τέλος του θα υπάρχει ισχυρή κακοκαιρία σχεδόν σε όλη την Ελλάδα.

Απρίλιος 2024

Με δύσκολο καιρό θα αρχίσει ο Απρίλιος, ωστόσο, στην πορεία θα αρχίσει να βελτιώνεται. Οι βροχές και ο αέρας θα εμφανίζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι τα μέσα του μήνα, όταν και σταδιακά θα αρχίσει περαιτέρω βελτίωση.

Μάιος 2024

Πρώτη εβδομάδα με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, μικρή κάθοδος στη συνέχεια και 17-26 υψηλές θερμοκρασίες και πιθανότητα για οριακό καύσωνα κυρίως σε κεντρικά και νότια. Στο τέλος του μήνα τοπικές μπόρες.

Ιούνιος 2024

Φυσιολογικές θερμοκρασίες αρχικά και κακοκαιρία στα μισά του μήνα 13-19 σε όλη τη χώρα και σταδιακή άνοδος προς το τέλος χωρίς φαινόμενα.

Ιούλιος 2024

Πρώτο μισό του μήνα με παρατεταμένη περίοδο υψηλών θερμοκρασιών. Σε επίπεδα καύσωνα 19-25 του μήνα.

Αύγουστος 2024

Πρώτο δεκαήμερο με υψηλές θερμοκρασίες στα νότια, κανονικές βορειοανατολικά. Από 11 έως 21 ισχυρός καύσωνας. Από 22 έως 26 ισχυρή κακοκαιρία με καταιγίδες από τα δυτικά προς τα βορειοανατολικά και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας. Τέλος του μήνα με βελτιωμένο καιρό και κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες.

Μερομήνια 2024 - Δείτε το σχετικό βίντεο με την ανάλυση για τα καιρικά φαινόμενα που περιμένουμε στη χώρα μας:

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share