Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Σάκης Αρναούτογλου: Χαλάει ο καιρός αυτό το διήμερο - Λασποβροχές και χιόνια στα βόρεια ορεινά (video)

Τοπικά φαινόμενα σε συγκεκριμένες περιοχές

21 Φεβρουαρίου 2024 22:36
Σάκης Αρναούτογλου: Χαλάει ο καιρός αυτό το διήμερο - Λασποβροχές και χιόνια στα βόρεια ορεινά (video)
Από Κυριάκος Μελλίδης

Με συννεφιά αλλά όχι παντού ο καιρός της Πέμπτης (22/1). Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, από την Κεφαλονιά, την Πελοπόννησο μέχρι και την Αττική θα έχουμε αρκετά σύννεφα, αλλά από το απόγευμα και μετά νέες συννεφιές θα καταφθάσουν στα ΒΔ της Ελλάδας.

Φαινόμενα με διάσπαρτες ολιγόλεπτες βροχές αναμένονται στη δυτική Ελλάδα και το βράδυ οι μπόρες θα επικεντρώνονται πιο βόρεια στη Δυτική Ελλάδα. Η θερμοκρασία το μεσημέρι αναμένεται στους 16 βαθμούς στα κεντρικά, στους 9 με 15 στα βόρεια και στους 16 στα νότια. Στα δυτικά ο υδράργυρος θα φτάσει τους 15 με 16 βαθμούς και στα ανατολικά από 15 έως και 18.

Με την ευκαιρία, δείτε την πρόβλεψη του καιρού από τα Μερομήνια.

Ο καιρός στις μεγάλες πόλεις

Στην Αττική, αναμένονται συννεφιές χωρίς όμως φαινόμενα και η θερμοκρασία από 7 έως 15 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, θα έχουμε αρκετές ομίχλες μέχρι το πρωί και μέχρι το μεσημέρι θα έχουμε ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία από 4 έως 14 βαθμούς.

Ο καιρός των επόμενων ημερών

Την Παρασκευή, σύννεφα θα υπάρχουν στα δυτικά και βόρεια και θα μεταφερθούν προς το Αιγαίο. Βροχές αναμένονται στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο.

Το Σάββατο, εκ νέου νέα σύννεφα θα σκεπάσουν τα δυτικά και τα βόρεια και θα δώσουν τοπικές βροχές.

Την Κυριακή, αναμένεται ολόκληρη η χώρα να καλυφθεί με σύννεφα και θα έχουμε περισσότερες βροχές στα δυτικά, χιόνι στα βουνά και μετά το μεσημέρι οι μπόρες θα φτάσουν τα κεντρικά ηπειρωτικά της χώρας.

Τη Δευτέρα τα φαινόμενα θα μεταφερθούν πιο ανατολικά και οι άνεμοι θα γυρίσουν σε βοριάδες.

Πηγή: ieidiseis.gr

«Βόμβα» Παναγιώτη Γιαννόπουλου: «Ο πιο ζεστός χειμώνας των τελευταίων 25 ετών» - Ανατροπή στο σκηνικό μετά το Σαββατοκύριακο

Καιρός: Και ενώ ο χειμώνας δεν έχει τελειώσει ακόμα, τα στοιχεία ήδη δείχνουν ότι ο φετινός χειμώνας θα είναι ο πιο ζεστός τα τελευταία 25 χρόνια τουλάχιστον, σύμφωνα με το μετεωρολόγο Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Τα στοιχεία από τους σταθμούς της ΕΜΥ στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη είναι εντυπωσιακά. Ενώ η μέση μέγιστη θερμοκρασία του χειμώνα για την Αθήνα είναι 14,2 βαθμούς Κελσίου και για τη Θεσσαλονίκη 10,4 βαθμούς Κελσίου. Φέτος η μέση θερμοκρασία θα είναι 16,7 βαθμοί Κελσίου για την Αθήνα και 13,8 βαθμούς Κελσίου για τη Θεσσαλονίκη. Δηλαδή, 2,5 βαθμοί πάνω για την Αθήνα και 3,4 βαθμούς Κελσίου πάνω για τη Θεσσαλονίκη.

Και για για τις δύο πόλεις είναι οι πιο ζεστοί χειμώνες από το 2000, πολύ πιθανόν όμως και των προηγούμενων δεκαετιών. Ο δεύτερος πιο ζεστός χειμώνας ήταν ο περσινός.

Σήμερα, Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου πολύ βροχερός θα είναι ο καιρός στην Πελοπόννησο και στο νότιο Ιόνιο. Μάλιστα, θα χιονίσει στα ορεινά, στα Καλάβρυτα και τον Παρνασσό – τα τελευταία για το Φλεβάρη εκεί. Λίγο η θερμοκρασία θα υποχωρήσει και θα φτάσει απλώς στα κανονικά επίπεδα. Μετά, όμως, η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και ο ήλιος θα επιστρέψει. Από την Παρασκευή θα φτάσει πάλι τους 18-20 βαθμούς Κελσίου. Το επόμενο μετεωρολογικό σύστημα, με αρκετές μάλιστα βροχές, θα εκδηλωθεί από το μεσημέρι της Κυριακής και από τη δυτική Ελλάδα αλλά και τη Δευτέρα σε πολλές περιοχές , με νοτιάδες όμως.

Στην Αττική σήμερα προβλέπονται νεφώσεις με λίγες βροχές το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 14 βαθμούς Κελσίου. Με ήλιο θα είναι οι επόμενες ημέρες και τη θερμοκρασία απο την Παρασκευή να φτάνει τους 18-19 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται παροδικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα είναι έως 14 βαθμούς Κελσίου.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share