Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Πέθανε ο Νίκος Σκουτερόπουλος

«Έφυγε» σε ηλικία 86 ετών - Το μήνυμα της Λίνας Μενδώνη

20 Φεβρουαρίου 2024 13:17
Πέθανε ο Νίκος Σκουτερόπουλος
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Θρήνος επικρατεί στον ακαδημαϊκό κόσμο και όχι μόνο για το θάνατο του Νίκου Σκουτερόπουλου, ο οποίος χθες (19/2) έφυγε από τη ζωή στην ηλικία των 86 ετών.

Ο Νίκος Σκουτερόπουλος υπήρξε κορυφαίος ακαδημαϊκός, μελετητής και μεταφραστής της αρχαίας ελληνικής γραμμαετίας, ενώ την ίδια στιγμή επικρατεί θρήνος για το θάνατο σπουδαίου ποδοσφαιριστή.

Ποιος ήταν ο Νίκος Σκουτερόπουλος

Ο Νικόλαος Μ. Σκουτερόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1938. Σπούδασε κλασική φιλολογία και φιλοσοφία στα πανεπιστήμια Αθηνών, Γκέτιγκεν και Τύμπιγκεν της Γερμανίας. Μεταξύ άλλων, είχε δημοσιεύσει τρεις μελέτες για τους πλατωνικούς διαλόγους «Λύσις», «Ευθύφρων», «Ευθύδημος» και είχε μεταφράσει έργα των Nietzsche, Husserl, Windelband, κ.ά. Δίδασκε ιστορία της φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Η Λίνα Μενδώνη έστειλε μήνυμα για το θάνατο του Νίκου Σκουτερόπουλου

ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Το μήνυμα της Λίνας Μενδώνη

Πληροφορούμενη τον θάνατο του Νίκου Σκουτερόπουλου, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Νικόλαος Μ. Σκουτερόπουλος υπήρξε σπουδαίος πανεπιστημιακός δάσκαλος, κορυφαίος μελετητής και μεταφραστής της αρχαίας ελληνικής γραμματείας. Με στέρεες σπουδές στην κλασική φιλολογία και φιλοσοφία, διέπλασε γενιές νέων φιλολόγων στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, διανοίγοντας νέες οπτικές στην πρόσληψη του αρχαίου κόσμου. Στο ευρύτερο κοινό, ήταν γνωστός για το ογκώδες και υψηλότατης ποιότητας μεταφραστικό του έργο, που εκτεινόταν από τον Θουκυδίδη και τον Πλάτωνα έως τον Σοπενάουερ και τον Νίτσε, αλλά και για τη διεύθυνση της σειράς “Στοχασμοί”, των ποιοτικών Εκδόσεων “Στιγμή”. Η απώλειά του μας στερεί έναν εξαιρετικά πολυμερή άνθρωπο, αφήνοντας δυσαναπλήρωτο κενό στις κλασικές σπουδές. Στους οικείους του, τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share