Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024

Μακελειό στην Γλυφάδα: «Πνιγμένο» στο πράσινο και μακριά από την πόλη - Αυτό είναι το 600 τ.μ «παλάτι» των Καρνέσηδων στην Εκάλη (video)

Τα υπέρογκα απλήρωτα ποσά στον ΕΝΦΙΑ και οι κατασχέσεις των ακινήτων της οικογένειας

15 Φεβρουαρίου 2024 18:16
Μακελειό στην Γλυφάδα: «Πνιγμένο» στο πράσινο και μακριά από την πόλη - Αυτό είναι το 600 τ.μ «παλάτι» των Καρνέσηδων στην Εκάλη (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μακελειό στην Γλυφάδα: Μακριά από την πόλη αλλά και την θάλασσα, πνιγμένο στο πράσινο. Ο επισκέπτης στο πανάκριβο προάστιο μόλις φτάσει στην περιοχή θα αντιληφθεί πως μόνο πανίσχυροι και πάμπλουτοι μένουν εδώ.

Την ίδια στιγμή, πόνος και οδυρμός επικράτησε στην κηδεία του ήρωα καπετάνιου που σκοτώθηκε στην εταιρεία Καρνέση.

Πρόκειται για το κάστρο των Καρνέσηδων, μία αχανής έκταση, ένα κόσμημα στα βόρεια προάστια, ένα στολίδι στο στέμμα των Καρνέσηδων.

Μια πανύψηλη περίφραξη, περίτεχνη και πέτρινη. Κάμερες ασφαλείας για τον έλεγχο της περιοχής και μια απόρθητη σιδερένια πόρτα με καλλιτεχνικές λεπτομέρειες.

Πίσω από την πυκνή φυλλωσιά διακρίνονται κτίσματα.

Η δορυφορική φωτογραφία θα αναδείξει το καλόγουστο συγκρότημα κατοικιών που το πλαισιώνει καλοφροντισμένο γκαζόν, θάμνοι και δέντρα.

Εκάλη, το παραδοσιακό και διαχρονικό «κρατίδιο» του πλούτου
Δεν περιμένει κανείς τίποτα λιγότερο στην Εκάλη, μία περιοχή παραδοσιακό κάστρο του πλούτου.

«Στις 40 πιο πλούσιες περιοχές της χώρας ανά ταχυδρομικό κώδικα βάσει του ετήσιου δηλωθέντος οικογενειακού εισοδήματος συγκαταλέγονται μεταξύ άλλων η Εκάλη, το Κολωνάκι, η Φιλοθέη», αναφέρει δημοσίετμα των «ΝΕΩΝ».

Τα προς πώληση ακίνητα στον επίγειο παράδεισο
Κοντά 800 τμ φέρονται να είναι ακόμα και σήμερα διαθέσιμα για πώληση από τους Καρνέσηδες, σε δύο ξεχωριστές κατοικίες.

To ένα ακίνητο πρόκειται για μεζονέτα 200 τμ, με ασανσέρ και 3 υπνοδωμάτια στην τιμή των 350.000€, ενώ το άλλο αφορά μεζονέτα 585 τμ, με 7 υπνοδωμάτια και 8 WC στην τιμή των 1.400.000€.

Οι φωτογραφίες των ακινήτων αναδεικνύουν το καλό γούστο και την άψογη κατασκευή, αλλά κάνουν και φανερό πως καιρό τα σπίτια δεν έχουν κατοικηθεί.

Το τζάκι στο επιβλητικό σαλόνι με τις καμάρες, και το δεύτερο σαλόνι με άλλο τζάκι και θέα στον κήπο, η κουζίνα άρτια εξοπλισμένη και η εσωτερική σκάλα οδηγεί στα υπνοδωμάτια.

Ο Σπύρος Καρνέσης έμενε εδώ, αλλά πλέον το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ήταν στο εξωτερικό. Ίσως αυτό να δικαιολογεί την πώληση των υπερπολυτελών ακινήτων.

Κατασχέσεις, πλειστηριασμοί και ΕΝΦΙΑ

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Live News» τα ποσά για τον απλήρωτο ΕΝΦΙΑ έφταναν σε νούμερα που «ζαλίζουν».

Και φυσικά αυτή δεν είναι η μόνη περιπέτεια. Οι ελληνικές Μαλδίβες έφτασαν ως τον πλειστηριασμό, τα καταραμένα κατά πολλούς νησιά έμειναν όμως στα αζήτητα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share