Πέμπτη, 16 Μαΐου 2024

«Από την Άνοιξη περνάμε στο Φθινόπωρο, ακόμα και στην Αττική...» - Σήμα "κινδύνου" Παναγιώτη Γιαννόπουλου για την εξέλιξη του καιρού (Video)

«Αναμένεται νέα κακοκαιρία με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας στα μέσα της εβδομάδας»

11 Φεβρουαρίου 2024 13:01
«Από την Άνοιξη περνάμε στο Φθινόπωρο, ακόμα και στην Αττική...» - Σήμα
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Το απόγευμα και κυρίως το βράδυ απόψε Κυριακή (11/02) αναμένεται να χτυπήσει την Αττική η κακοκαιρία, προκαλώντας τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, με τον έμπειρο μετεωρολόγο Παναγιώτη Γιαννόπουλο να κρούει καμπανάκι για την εξέλιξη του καιρού. Παράλληλα, ο Τάσος Αρνιακός ενημερώνει για το τέλος των Αλκυονίδων και προειδοποιεί για ισχυρά φαινόμενα βροχών και καταιγίδων.

Η πρόγνωση του Παναγιώτη Γιαννόπουλου

«Από την άνοιξη που είχαμε όλη την προηγούμενη εβδομάδα περνάμε στο φθινόπωρο, σ' ένα φθινόπωρο, όμως, με εντυπωσιακά φαινόμενα», είπε την Κυριακή (11/02) αρχικά, ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Παναγιώτης Γιαννόπουλος, και πρόσθεσε: «Ισχυρές βροχές και καταιγίδες – ιδίως στη δυτική Ελλάδα, αλλά και θυελλώδεις νοτιάδες, που σε όλα τα πελάγη έχουν ένταση 8 μποφόρ και μάλιστα στο βόρειο Αιγαίο φτάνουν τα 9».

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, την Κυριακή (11/02) επηρεάζονται τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά, η δυτική Πελοπόννησος. Το απόγευμα θα βρέξει σε ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Αναφορικά με τη Δευτέρα (12/02), το σύστημα της κακοκαιρίας θα κινηθεί πιο ανατολικά με φαινόμενα να εκδηλώνονται στην ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Ερωτηθείς για την Αττική, ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος απάντησε πως θα έχουμε βροχές – ακόμα και καταιγίδες – κυρίως το βράδυ και μετά τα μεσάνυχτα. Μάλιστα, αναμένονται νέες βροχές από τα μέσα της εβδομάδας, συνοδεία βοριάδων, οπότε και θα πέσει η θερμιοκρασία.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share