Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024

Θρήνος στον Βόλο: Πέθανε βρέφος μόλις 11 ημερών - Νοσηλευόταν ωχρό, με ψυχρά άκρα

Το μωρό έκλαιγε ασταμάτητα από το προηγούμενο βράδυ, προτού αφήσει την τελευταία του πνοή

27 Ιανουαρίου 2024 14:31
Θρήνος στον Βόλο: Πέθανε βρέφος μόλις 11 ημερών - Νοσηλευόταν ωχρό, με ψυχρά άκρα
Από Εύη Κουρίδου

Ανείπωτη τραγωδία σημειώθηκε στον Βόλο, την Παρασκευή (26/1), με βρέφος μόλις 11 ημερών που άφησε στο νοσοκομείο την τελευταία του πνοή.

Σύμφωνα με το thenewspaper.gr, το πρωί της Παρασκευής (26/01) οι γονείς του βρέφους επισκέφτηκαν τον παιδίατρο, αναφέροντάς του ότι το μωρό έκλαιγε ασταμάτητα από το προηγούμενο βράδυ και εκείνος έκρινε ότι είναι αναγκαία η άμεση μετακίνηση του βρέφους στο Νοσοκομείο του Βόλου.

Πέθανε βρέφος μόλις 11 ημερών στον Βόλο

Εκεί, οι γιατροί διαπίστωσαν πως το βρέφος ήταν ωχρό, με ψυχρά άκρα, σε άσχημη κλινική εικόνα. Το παιδάκι μεταφέρθηκε στην Παιδιατρική κλινική του «Αχιλλοπουλείου», όπου διασωληνώθηκε, αλλά στις 10:30 της ίδιας ημέρας άφησε την τελευταία του πνοή.

Το βρέφος γεννήθηκε στις 10 Ιανουαρίου 2024 σε ιδιωτική κλινική της Λάρισας. Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το τοπικό μέσο, το βρέφος δε νόσησε από κορωνοϊό, δεν είχε βήχα, δύσπνοια ή φαρυγγαλγία και γενικότερα άλλα συμπτώματα.

Διατάχθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής για να διαπιστωθεί η ακριβή αίτια του θανάτου του.

Κάτω Αχαΐα: Τι αποκάλυψαν οι ιατρικές γνωματεύσεις για το νεκρό βρέφος - Τι γίνεται με τον γονιδιακό έλεγχο (video)

Στα χέρια της μητέρας του 2 μηνών βρέφους από την Κάτω Αχαΐα βρίσκεται ο ιατρικός φάκελος του παιδιού της που κατέληξε τον περασμένο Οκτώβριο.

Όπως αναφέρει το pelop.gr, ο φάκελος παρελήφθη από την δικηγόρο της 23χρονης μητέρας, στα μέσα της περασμένη εβδομάδας.

Τι αναφέρουν οι ιατρικές γνωματεύσεις για το βρέφος

Σύμφωνα με τις ιατρικές γνωματεύσεις, το παιδί όπως φαίνεται σιτιζόταν κανονικά, ήταν υπερκινητικό, η εικόνα του ήταν καλή, και δεν ήταν ωχρό. Επιπλέον, γίνεται αναφορά σε δύο σοβαρά επεισόδια, με τους γιατρούς, όπως είχε δηλώσει και η μητέρα, να καταλήγουν «πως έχει επιληψία».

Υπενθυμίζεται ότι η 23χρονη μητέρα που σε διάστημα 14 μηνών έχασε δυο κοριτσάκια ηλικίας 19 ημερών και 2 μηνών, με το τελευταίο να φεύγει από τη ζωή στο «Αγ. Σοφία», αναφερόμενη στο τι προηγήθηκε της απώλειας, είχε πει: «Πέντε μέρες πριν το πολύ σοβαρό συμβάν, μας είπαν ότι το παιδί έχει επιληψία, το παιδί είχε πάρει φάρμακο στις 23:00 και έκανε πάλι σπασμό. Οι γιατροί είπαν να ανεβάσουν τη δοσολογία του φαρμάκου και την επόμενη ημέρα το παιδί έφυγε».

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, πλέον, το περιεχόμενο του ιατρικού φακέλου βρίσκεται στα χέρια του ιατροδικαστή Χρήστου Κραββαρίτη, μετά από σχετικά αίτημα της δικηγόρου της 23χρονης, για αξιολόγηση και διερεύνησή του.

Τι γίνεται με τον γονιδιακό έλεγχο

Ο γονιδιακός έλεγχος, τα αποτελέσματα του οποίου αναμένεται να δώσουν απαντήσεις για τους «ανεξήγητους» θανάτους των δυο παιδιών, βρίσκεται σε εξέλιξη και διενεργείται σε εξειδικευμένο Κέντρο της Γερμανίας.

Υπενθυμίζεται πως η 23χρονη μητέρα, το 2014 είχε βιώσει και την απώλεια της ανήλικης αδελφής της. Το κοριτσάκι είχε βρεθεί νεκρό στη κούνια του, αφού είχε λάβει εξιτήριο από το «Αγ. Σοφία», όπου είχε μεταφερθεί και νοσηλευθεί και πάλι λόγω σπασμών. Για την υπόθεση των δύο παιδιών από την Κ. Αχαΐα, σε εξέλιξη βρίσκεται και εισαγγελική έρευνα, κατόπιν εντολής του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Πατρών, Νίκου Νικολάου.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share