Παρασκευή, 17 Μαΐου 2024

«Σημάδι» ψύχους από τον Γιάννη Καλλιάνο: «Μπαίνει παγερή εβδομάδα - Δεν εγκαταλείπει το χιόνι…»

Η αναλυτική πρόγνωση του μετεωρολόγου του MEGA

21 Ιανουαρίου 2024 19:24
«Σημάδι» ψύχους από τον Γιάννη Καλλιάνο: «Μπαίνει παγερή εβδομάδα - Δεν εγκαταλείπει το χιόνι…»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καιρός: Για το δριμύ ψύχος που θα παραμείνει στη χώρα και τη νέα εβδομάδα είχε προειδοποιήσει από την Παρασκευή (19/1) κιόλας ο Γιάννης Καλλιάνος.

Η παραπάνω άποψη μάλιστα επιβεβαιώνεται πια πλήρως από όλα τα προγνωστικά στοιχεία των τελευταίων ωρών, με τον μετεωρολόγο του Mega να καθησυχάζει για τον χιονιά, επισημαίνοντας πως δε θα δημιουργήσει προβλήματα και δε θα πλήξει χαμηλά υψόμετρα στη νότια Ελλάδα, ενώ θα επιμείνει μόνο στα υπερβόρεια προάστια της Αττικής, που τις τελευταίες ώρες πράγματι σφυροκοπούνται από τον χιονιά.

Καιρός: Όσα είχε αναφέρει ο Γιάννης Καλλιάνος για όλο το Σαββατοκύριακο και την αρχή της νέας εβδομάδας

«Κατάβαση ψύχους, με πολύ κρύες αέριες μάζες που θα επηρεάσουν άμεσα μέσα στη μέρα (20/1) τη Μακεδονία και τη Θράκη, αφού εισβάλλουν από τα Βαλκάνια. Η αλλαγή θερμοκρασιακά θα είναι απότομη και τα πρώτα χιόνια θα πέσουν από τις μεσημβρινές ώρες και σταδιακά μέχρι το βράδυ να ενταθούν και στις πιο πεδινές περιοχές της Βορείου Ελλάδας.

Αυτό το κρύο θα κατέβει προς το βράδυ και νοτιότερα, επηρεάζοντας Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο. Από εκεί και πέρα, προφανώς θα δούμε χιόνι και στην Αττική, αλλά όπως έχουμε επισημάνει, όχι στα πεδινά του νομού και μέσα στην Αθήνα, παρά μόνο στα υπερβόρεια προάστια, από τα 400-500 μέτρα και πάνω. Από τον Διόνυσο και πάνω ίσως να έχουμε και κάποια χιονόστρωση.

Πάντως το δριμύ ψύχος θα διατηρηθεί για αρκετές μέρες, με την Κυριακή και τη Δευτέρα να είναι πιο κρύες μέρες, γι’ αυτό και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στον παγετό, ειδικά τα πρωινά.»

Καιρός: Αναλυτική πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share