Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Συγκλονίζει ο δήμαρχος της Κύμης για τον σεισμό: «Οι κάτοικοι ανησυχούν, δεν έχουμε δει ξανά κάτι παρόμοιο» (video)

Συναγερμός στην περιοχή!

19 Ιανουαρίου 2024 18:11
Συγκλονίζει ο δήμαρχος της Κύμης για τον σεισμό: «Οι κάτοικοι ανησυχούν, δεν έχουμε δει ξανά κάτι παρόμοιο» (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Για τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Εύβοιας κοντά στην Κύμη, δόνηση που προκάλεσε αναστάτωση, καθώς έγινε αισθητή και στην Αττική, μίλησε ο δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου, Νίκος Μπαράκος.

Σύμφωνα με τον ίδιο ο σεισμός ταρακούνησε την περιοχή, ωστόσο δεν έχουν αναφερθεί για την ώρα ζημιές.

Ο κ. Μπαράκος τόνισε μιλώντας στο Έθνος ότι δεν θυμάται παρόμοιο σεισμό στην περιοχή, ενώ σημείωσε ότι οι κάτοικοι αναστατώθηκαν από το χτύπημα του Εγκέλαδου. Εξήγησε πως για την ώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες ή ζημιές. Τόνισε επίσης ότι στην περιοχή δεν είναι συνηθισμένοι στους ισχυρούς σεισμούς και ότι γίνονται αισθητοί κυρίως οι δονήσεις που σημειώνονται στο κεντρικό ή το βορειοανατολικό Αιγαίο όπου βρίσκεται το μεγάλο ρήγμα.

«Αυτή τη στιγμή δεν φαίνονται ζημιές» δήλωσε από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Κύμης, Αργύρης Παφράς.


«Το ανησυχητικό είναι ότι έως τώρα δεν έχουμε μετασεισμούς» τόνισε στην ΕΡΤ.

«Μας ταρακούνησε γερά ο σεισμός. Οι κάτοικοι είναι σε απόλυτη ηρεμία, δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές, διακοπές ρεύματος κλπ», πρόσθεσε ο κ. Παφράς.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός ήταν μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και σημειώθηκε 24 χιλιόμετρα ανατολικά νοτιοανατολικά της Κύμης στην Εύβοια. Το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 14,6 χιλιόμετρα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share