Τετάρτη, 01 Μαΐου 2024

«Κόκκινη γραμμή» βαρυχειμωνιάς από τον Γιάννη Καλλιάνο: «Χιονοεκπλήξεις εν όψει! Θα μας πλήξουν από…»

Ποια μέρα θα είναι χωρισμένη στα δύο η χώρα - Πού και πότε «χτυπά» ο χιονιάς

17 Ιανουαρίου 2024 18:29
«Κόκκινη γραμμή» βαρυχειμωνιάς από τον Γιάννη Καλλιάνο: «Χιονοεκπλήξεις εν όψει! Θα μας πλήξουν από…»
Από Κυριάκος Μελλίδης

Καιρός: Επιβεβαίωσε πλήρως τα προγνωστικά μοντέλα των τελευταίων ημερών ο Γιάννης Καλλιάνος, κάνοντας λόγο ακόμη μία φορά για ανοιξιάτικο σκηνικό μέχρι την Παρασκευή (19/1), αλλά μεγάλη ανατροπή και «χιονοεκπλήξεις» από το Σάββατο!

Με την ευκαιρία, δείτε και την πρόβλεψη του καιρού από τα Μερομήνια.

Πιο αναλυτικά:

«Μέχρι την Παρασκευή (19/1) εξαιρετικές συνθήκες και πρωτοφανείς θερμοκρασίες για την εποχή, πολύ πάνω από τον μέσο όρο. Από το Σάββατο (20/1) το μεσημέρι εισέρχονται πολύ ψυχρές αέριες μάζες από τη βαλκανική χερσόνησο. Εκείνη την ώρα η χώρα χωρισμένη στα δύο, αφού η Βόρεια Ελλάδα θα έχει επηρεαστεί ήδη, με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, ενώ

Κεντροβόρεια ο χιονιάς μάλλον, με λευκή μέρα και στα πεδινά. Υπάρχει αυξημένη πιθανότητα να χιονίσει κοντά ή και μέσα στην Θεσσαλονίκη, αφού θα έχει πέσει τόσο πολύ ο υδράργυρος. Χιονόστρωση μόνο πάνω από τα 150 μέτρα.

Την Κυριακή (21/1) θα επηρεάσουν οι χιονοπτώσεις και τις νοτιότερες περιοχές της χώρας, κάτω από τη Θεσσαλία, μέχρι και την Πελοπόννησο. Η Αττική θα δει χιόνι μάλλον μόνο από τα 600 μέτρα και πάνω.

Ανοιχτά όλα από Δευτέρα (22/1), αφού δείχνουν πολλά προγνωστικά μοντέλα ότι θα πέσει ακόμη περισσότερο η θερμοκρασία, όμως τίποτα δεν έχει “κλειδώσει” ακόμη. Θα έχουμε πιο ξεκάθαρη εικόνα τις προσεχείς ημέρες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Καλλιάνος.

Αναλυτική πρόγνωση για τον καιρό των επόμενων ημερών, στο βίντεο που ακολουθεί:

Ξεκαθάρισε το τοπίο ο Γιώργος Τσατραφύλλιας - «Τα επόμενα 24ωρα θα δούμε...»

Καιρός: Για τον χιονιά που θα «χτυπήσει» την χώρα το Σαββατοκύριακο μίλησε σε ανάρτησή του ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας.

Όπως επεσήμανε ο μετεωρολόγος του Alpha: «Τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία συγκλίνουν όλο και περισσότερο ότι το Σάββατο , την Κυριακή και τη Δευτέρα ( 20-22/1) έρχεται νέος χιονιάς ,με θυελλώδεις βοριάδες ,πτώση της θερμοκρασίας, παγετό ,κρύο και χιόνια.

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο με χιονοπτώσεις και σε χαμηλά υψόμετρα φαίνεται να είναι η Θράκη ,τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και οι περιοχές από το πήλιο και νοτιότερα όπως η Εύβοια,η Βοιωτία, η Αττική ,η Φθιώτιδα ,η Κορινθία , η Αργολίδα και η Αρκαδία.

Τα επόμενα 24ωρα θα δοθούν περισσότερα στοιχεία για την εξέλιξη αυτής της ψυχρής εισβολής.»

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share