«Παγετώνας» επιδείνωσης από τη Χριστίνα Σούζη: «Αυτά ισχύουν για το χιόνι – Στο Σύνταγμα θα δούμε…»

Καιρός: Μέχρι και την Κυριακή (14/1) δεν προβλέπεται υετός ικανός να δημιουργήσει ιδιαίτερα προβλήματα, ωστόσο το κρύο και τα χιόνια είναι εδώ, σύμφωνα με την Χριστίνα Σούζη.
Παγετός θα επικρατήσει στα ηπειρωτικά και κατά διαστήματα ενισχυμένοι άνεμοι, ενώ ξεκαθάρισε πως ναι μεν θα υπάρξουν χιόνια στην Πάρνηθα και χιονόνερο στα ΒΑ της Αττικής, αλλά στο Σύνταγμα δεν πρόκειται να δούμε ακόμη άσπρη μέρα.
Η μετεωρολόγος του ΣΚΑΪ βέβαια επεσήμανε και την αβεβαιότητα που επικρατεί ακόμη για τα προγνωστικά μοντέλα της επόμενης εβδομάδας, με τον χειμώνα ωστόσο πια να έχει μπει για τα καλά και όλα να είναι πιθανά. Παράλληλα, διαβάστε εδώ την πρόγνωση του Παναγιώτη Γιαννόπουλου για την εξέλιξη του καιρού.
Αναλυτικότερη πρόγνωση της Χριστίνας Σούζη:
Πέμπτη 11-1-24
Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες από αργά το απόγευμα – βράδυ , στα Δ – Κ και Ν. Οι Β Άνεμοι μόνο στο ΝΑ Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ με εξασθένηση.
Παρασκευή 12-1-24
Τοπικές βροχές και σποραδικές και σποραδικές καταιγίδες στα Κεντρικά και Νότια και το βράδυ βροχές στα Β – ΒΑ. Χιονοπτώσεις τοπικά στα ορεινά – ημιορεινά. Βαθμιαία ενίσχυση των Βορείων ανέμων.
Σάββατο 13-1-24
Στην Α Θεσσαλία ( Μαγνησία – Πήλιο) , Α. Στερεά , Εύβοια , Α-ΒΑ Πελοπόννησο , Σποράδες , Κυκλάδες και Κρήτη τοπικές βροχές ή χιονόνερο , παροδικές χιονοπτώσεις στα Ορεινά – ημιορεινά.
Στην Αττική Τοπικές βροχές ή χιονόνερο κυρίως στα Β και Α του νομού , παροδικές χιονοπτώσεις στα Β ορεινά – ημιορεινά. Και πάντως όχι χιόνι στο Σύνταγμα.
«Κακοκαιρία διάρκειας μίας εβδομάδας με χιόνια και στην Αττική!» – Καμπανάκι Θοδωρή Κολυδά για νέα ψυχρή εισβολή (photos)
Καιρός – Θοδωρής Κολυδάς: Ξεκίνησε ήδη το κύμα κακοκαιρίας που θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή και φέρνει χιόνια σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, ακόμη και στην Αττική.
Όπως εξήγησε ο μετεωρολόγος του Star Θοδωρής Κολυδάς, ένα από τα χαρακτηριστικό της κακοκαιρίας σήμερα είναι η μεγάλη διακύμανση των θερμοκρασιών. «Έχουμε τις υψηλότερες θερμοκρασίες να σημειώνονται νωρίς το πρωί και τις χαμηλότερες το μεσημέρι, κάτι που δε βλέπουμε συχνά» τόνισε ο Θ. Κολυδάς.
Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα της Λήμνου, όπου στη 7 το πρωί η θερμοκρασία ήταν 9 βαθμοί Κελσίου αλλά στις 2 το μεσημέρι έπεσε στους 3 βαθμούς, αλλά και του Σουφλίου, όπου στις 7 το πρωί βρισκόταν η θερμοκρασία στον -1 βαθμό Κελσίου για να «κατρακυλήσει» στους – 4 βαθμούς στις 2 μ.μ.
Βροχές στην Αττική και το βράδυ χιόνια στην Πάρνηθα – Άνεμοι 7 με 8 μποφόρ από αύριο
Όσον αφορά την Αττική, ο Θ. Κολυδάς ανέφερε ότι σήμερα έχουμε αρκετές βροχές τοπικά και ισχυρούς ανέμους, που φθάνουν στον Ευβοϊκό μέχρι και τα 9 μποφόρ. Απόψε θα δούμε όμως λίγα χιόνια στα ορεινά και είναι σίγουρο ότι όποιος πάει στην Πάρνηθα αύριο νωρίς το πρωί θα δει χιόνια.
Αύριο θα έχουμε πολλά μποφόρ σε Θεσσαλία, Αττική, Βοιωτία και Κρήτη, με χαμηλές θερμοκρασίες πάντα .Στην Αττική η θερμοκρασία δε θα ξεπεράσει τους 11 βαθμούς
✅Θα συνεχιστούν τις επόμενες ώρες οι τοπικές βροχές και οι χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά, στη Θράκη και πρόσκαιρα στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου (κυρίως Λήμνο – Σαμοθράκη) καθώς και στις ημιορεινές περιοχές της βόρειας και κεντρικής χώρας. Τη νύχτα τα φαινόμενα… pic.twitter.com/kiKecHKPrS
— Theodoros Kolydas (@KolydasT) January 9, 2024
Σαββατοκύριακο με χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνια
Σχετικά με τον αν θα έχουμε κι άλλα χιόνια το Σαββατοκύριακο, ο μετεωρολόγος του Star ανέφερε ότι θα έχουμε νέα ψυχρή εισβολή από την Παρασκευή το βράδυ, άρα δεν αποκλείεται να δούμε πάλι λίγα χιόνια στα ορεινά, αλλά και όχι μόνο αυτή τη φορά στην Αττική, όπως και σε όλη την ηπειρωτική χώρα, με τσουχτερό κρύο.
Όπως πρόσθεσε ο Θ. Κολυδάς, στην Αθήνα η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει στους 7 με 8 βαθμούς Κελσίου, στη Θεσσαλονίκη τους 5, στην Τρίπολη τους 3 και στην Κοζάνη θα είναι στο 0.






0 ΣΧΟΛΙΑ